Zeer smakelijke Ischel-cakes – Kerstsnoepjes


Er is nooit genoeg inspiratie voor zoetigheid. In het artikel van vandaag hebben we een aantal smakelijke Ischel-cakes voor je voorbereid. De bereiding is heel eenvoudig en je kunt ze in 30 minuten maken.

Recept voor zeer smakelijke Ischel-cakes:

Wat hebben we nodig?

  • 210 g gewone bloem + om te bestrooien
  • 40 g gemalen amandelen
  • gemalen kaneel
  • citroenzeste
  • 70 g poedersuiker
  • 2 eierdooiers
  • 30 g cacao
  • 160 g boter

Voor de vulling:

  • 250 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • rum
  • 100 g gemalen geroosterde hazelnoten
  • bessenjam

Volgende:

  • 100 g kookchocolade
  • 40 g gestold vet
  • noten of amandelen voor decoratie

Hoe te werk te gaan:

1) Voeg in de kom van een keukenmachine de afgewogen bloem, cacaopoeder, gemalen amandelen en suiker toe. Breng het mengsel op smaak met de citroenrasp en kaneel en voeg als laatste de eidooiers en de kamertemperatuurboter toe. Maak een glad, samenhangend deeg.

Lees ook  Gekke koffiekoek - eenvoudig, snel, heerlijk

2) Vorm er een rolletje van, wikkel het in huishoudfolie en laat het in de koelkast rusten tot de volgende dag.

3) Doe voor de vulling de suiker, verzachte boter en rum in de kom van een keukenmachine. Klop samen tot een gladde massa. Roer tot slot de gemalen noten door de room.

4) Bestuif de rest van het deeg licht met bloem en rol uit tot een 3 mm dikke lap. Maak met de uitsteekvormpjes de vormen die je wilt en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C. Laat afkoelen.

Lees ook  Als je merkt dat de dooier in het ei deze kleur heeft, is het een goed idee om te controleren of het om een kwaliteitshoen gaat.

5) Draai de helft van de gebakken snoepjes ondersteboven en gebruik een spuitzak om botercrème rond de omtrek te spuiten. Vul het midden met jam. Bedek tot slot de vulling met de overgebleven stukken en laat de snoepjes opstijven in de koelkast.

6) Bestrijk de bovenkant van het hard geworden snoepgoed met chocoladeglazuur en versier met amandelen of noten. Laat opnieuw opstijven. Ischel snoep is het lekkerst als je het minstens een week laat opstijven.

We wensen je een goede smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *