Heerlijke chocolade halve bollen met karamelcrème en noten – pralines net even anders

Als je van chocolade houdt, maar iets nieuws wilt proberen, dan zullen deze heerlijke chocolade halve bollen met karamelcrème en noten je zeker bekoren! Ze zijn groter dan de klassieke pralines, maar behouden hun rijke smaak en elegantie. De combinatie van fijne karamel, knapperige noten en kwaliteitschocolade creëert de perfecte zoetheid die ideaal is voor feestelijke gelegenheden of gewoon om van te genieten met het gezin. Bovendien zijn ze niet te bakken en eenvoudig te bereiden – een geweldige manier om je geliefden te verblijden met iets speciaals!

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Chocolade halve bollen met karamelcrème en noten

Wat hebben we nodig?

Karamel:

  • 250 g suiker
  • 65 g boter
  • 200 ml room (33 % vet)

Basis:

  • 160 g chocolade
  • 30 g zonnebloemolie
  • 60 g noten

Hoe te werk te gaan:

1. Karamel: Doe de suiker in je pan en roer om te karameliseren. Voeg dan de boter toe en als laatste de room (33% vet) – roer voortdurend om een glad mengsel te maken. Giet de karamel in een kom, dek af met huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

Lees ook  Kaas en avocadospread

2. Doe de gebroken chocolade in een andere kom en smelt deze in de magnetron of in een waterbad.

3. Schep vervolgens de eerste laag chocolade in de siliconenvormen en zet ze 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

4. Haal ondertussen de kom met karamel uit de koelkast en klop gedurende 5-6 minuten. Dek de kom dan af met huishoudfolie en zet hem 30 minuten terug in de koelkast.

5. Haal de siliconen vormen na 30 minuten uit de koelkast, schep er een tweede laag chocolade op en zet ze opnieuw 30 minuten in de koelkast.

Lees ook  Een eenvoudig recept voor chocoladedessert met walnoten!

6. Haal na 30 minuten de kom met de karamel eruit en klop op tot een luchtige massa. Doe de crème dan over in een decoreerzak.

7. Haal de siliconenvormen met de gestolde chocolade uit de koelkast, smeer de karamelcrème in het midden en bestrooi met gehakte walnoten. Breng vervolgens opnieuw de crème aan, rol in de chocolade en zet 1-2 uur in de koelkast.

8. Strijk tot slot de randen glad, versier met gesmolten chocolade en serveer met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *