De soep is bijna klaar. Voeg gewoon de topping toe en je kunt aan de slag. Voeg de room toe aan de pan! Je zult klontjes aan het oppervlak zien drijven en de soep ziet er niet meer zo smakelijk uit als eerst. Dit betekent dat de room gestremd is. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Wat is de beste manier om een soep met clotted cream te bewaren?
Sommige soepen worden aan het eind van het koken afgemaakt met een beetje room. Veel mensen doen dit bijvoorbeeld met aardappel-, champignon- en tomatensoepen. Het lijkt misschien alsof er niets ingewikkelds is aan deze stap. Soms kan de room die aan de soep is toegevoegd echter klontjes gaan vormen die een beetje onaangenaam zijn. Helaas betekent dit dat de room gestremd is. In plaats van romig en smakelijk, ziet de soep er onaantrekkelijk uit. Dit komt vaak door een simpele fout die mensen maken, uit onwetendheid of omdat ze haast hebben.
Wat kun je doen om te voorkomen dat de room gaat stremmen? Niet blootstellen aan een hitteschok
- Om te voorkomen dat de room gaat stremmen, moet je hem temperen voordat je hem aan de soep toevoegt. Kun je uitleggen wat dit betekent? Het is gewoon een kwestie van ervoor zorgen dat de temperatuur van de room en het voedsel hetzelfde zijn. Als je koude room direct aan hete soep toevoegt, zal het bijna zeker stremmen. Het eerste wat je dus moet doen, is wat van de warme soep in een kom gieten, de room erbij doen, roeren en pas dan kun je deze vloeistof in de pan gieten.
- Het is belangrijk om te onthouden dat tempereren een belangrijke regel is bij het indikken van soepen, maar er zijn nog een paar andere dingen waar je rekening mee moet houden. Breng een gerecht op basis van room niet aan de kook en kook het niet op een te hoge temperatuur. Het beste is om het vuur op een gemiddelde stand te houden.
- Als je gerechten met room bereidt, roer het dan rustig door. Als je te snel roert, kan dit de textuur van de room aantasten en kan de room gaan schiften op een manier die niet zo lekker is om te eten.
Hoe kan ik gestremde soep redden?
Je hoeft de soep waar de room gestremd is niet af te gieten. Het kan nog steeds gegeten worden, ook al ziet het er misschien niet zo smakelijk uit. Er zijn twee manieren om dit aan te pakken.
- Eén manier om soep met clotted cream te bewaren, is door het te mixen. Hierdoor wordt de soep mooi glad, zonder klontjes die aan het oppervlak drijven.
- De tweede optie is om de soep te zeven. Dit is een geweldige optie, vooral als je liever een heldere bouillon hebt dan een romigere soep. Zeef de vloeistof gewoon door een fijne zeef. Als de klontjes aan de grotere kant zijn, zouden ze gemakkelijk in de zeef moeten blijven.