Halloween bitterkoekjes met een mummie! Origineel en uniek


Bereid je voor op een spookachtig zoete ervaring met onze mummie bitterkoekjes! Dit creatieve dessert is niet alleen heerlijk, maar ook leuk om te maken en te versieren. Knapperige macaronschelpen gevuld met heerlijke room, versierd als kleine mummies, zullen niet alleen kinderen maar ook volwassenen betoveren. Perfect voor elk Halloweenfeest of als origineel cadeau voor gasten. Verras je vrienden en familie met dit unieke gebak dat Franse elegantie combineert met een speelse Halloweensfeer!

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Halloween bitterkoekjes met mummie

Wat we nodig hebben:

  • 100 g poedersuiker
  • 60 g fijn amandelmeel
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel zout

Voor de room:

  • 90 ml slagroom
  • 100 g witte chocolade
  • 20 g boter

Voor de decoratie:

  • 100 g witte chocolade
  • 20 g boter
  • wit snoepgoed
  • zwarte voedselkleurstof

Hoe gaan we te werk?

1. Zeef de bloem en poedersuiker in een kom. Klop de eiwitten met het zout en voeg langzaam de vanillesuiker toe. Het moet een glanzende en stevige massa vormen. Voeg ze in porties toe aan de gezeefde bloem en suiker.

Lees ook  Een rasterdessert vol noten dat heerlijk is bij een kopje koffie in de namiddag!

2. Doe het warme deeg in een spuitzak. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat op regelmatige afstanden rondjes van de gewenste grootte (ongeveer 4 cm). Tik de deeglap een paar keer op tafel (om luchtbellen te verwijderen) en laat ongeveer 2 uur op kamertemperatuur drogen.

3. Breng de slagroom aan de kook. Voeg dan de gebroken witte chocolade en de boter toe. Roer tot alles gesmolten is en er een gladde crème ontstaat. Laat de room indikken en afkoelen. Roer af en toe.

4. Bak de afgekoelde bitterkoekjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 °C. Als je meer dan één bakplaat bakt, moet je elke bakplaat apart bakken! Laat de gebakken bitterkoekjes afkoelen op de bakplaat.

Lees ook  Gebraden kippendijen op groenten in zoete honingsaus, met verse groentesalade met avocado

5. Verdeel de vulling met een spuitzak over de helft van de bitterkoekjes.

6. Om te versieren smelt je de gebroken witte chocolade en boter in een warm waterbad. Laat afkoelen.

7. Kleur 1 eetlepel chocolade met zwarte voedselkleurstof. Smeer de rest van het chocoladeglazuur in repen op de bitterkoekjes, plak 2 snoepjes in het midden van elke bitterkoekje als ogen en gebruik een spuitzak om het zwarte glazuur in het midden van elke bitterkoekje te smeren.

Veel plezier!

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Als je geïnteresseerd was in dat artikel, bekijk dan zeker ook dit artikel:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *