Dit zorgt ervoor dat de groenten elke winter overleven. Mijn oma doet het altijd op deze manier

Hoe bewaar je groenten in de winter? Het belangrijkste is om te zorgen voor de juiste temperatuur en vochtigheid. Eenvoudige trucjes die onze overgrootmoeders gebruikten, helpen om de versheid te behouden. Ontdek zelf welke echt werken.

De zomer is definitief voorbij, maar het is de moeite waard om van de herfst te genieten voordat de ongewoon koele dagen aanbreken. Het is de perfecte tijd om een voorraadje aan te leggen voor de winter. Onlangs zijn traditionele en natuurlijke manieren om de versheid van groenten te verlengen weer op de voorgrond getreden.

  • De sleutel is om het onder de juiste omstandigheden te bewaren – de temperatuur mag niet hoger worden dan zes graden.

Een goede vochtigheid en goede ventilatie zijn ook belangrijk. Knoflookschelpen en walnootbladeren zijn oma’s beproefde en ware methoden om groenten veel langer te bewaren. Wat heeft de wetenschap hierover te zeggen? Het gaat uiteindelijk om de effectiviteit van de methoden.

Lees ook  Maak de ramen nat met water en plak er noppenfolie overheen - het is een geweldige manier om te besparen op uw verwarmingskosten.

Winteropslag van voedsel. De beproefde methoden van onze grootmoeders

  • Knoflookvellen bevatten een stof die een schimmelwerende werking heeft, dus onder andere beschermt tegen schimmel.

Ze kunnen in bakken met wortelgroenten worden gelegd. Mierikswortelbladeren, die we meestal gebruiken voor kuilvoer, hebben een vergelijkbaar gebruik. De glycosiden die ze bevatten remmen de groei van ziekteverwekkers die rot veroorzaken.

  • Uien zijn ook een natuurlijk conserveringsmiddel dat schimmel voorkomt.
  • Walnootbladeren, gebruikt door onze overgrootmoeders, zijn ook een middel tegen schimmel en knaagdieren.

Is het je opgevallen dat er niets groeit voor een walnotenboom? Dat komt door juglone, dat een giftig effect heeft op de meeste planten. Daarom loont het om zulke bladeren in groentebakken te leggen. Er wordt aangenomen dat notenbladeren ook knaagdieren afschrikken. Het is echter aangetoond dat de concentratie sorbinezuur in deze bladeren te laag is om deze kracht te hebben.

  • In plaats daarvan zijn ze ideaal om de versheid van groenten te verlengen vanwege hun conserverende en antimicrobiële eigenschappen.

Hoe kun je groenten vers houden en knaagdieren afschrikken? Deze takjes kunnen helpen

Als je groenten in je kelder bewaart, is het een goed idee om ze te beschermen tegen ongedierte.

  • Naast de bovenstaande methoden zijn alsem takjes ideaal hiervoor, omdat ze een zeer intens aroma hebben.

Aan de andere kant, als er veel vocht in de kamer is, is het een goed idee om de groenten goed te conserveren. Een van de methoden die onze overgrootmoeders gebruikten is ze te verven met een dun laagje houtas. Deze behandeling zal ook de groei van bacteriën en schimmels vertragen.

Lees ook  Boeketten voor Allerheiligen: dit jaar minimalistisch

Hoe knoflook te bewaren. De beste manieren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *