Gebakken groenteschotel met courgette, champignons en kaas – een smakelijk diner met yoghurtdressing


Als je op zoek bent naar een licht en smakelijk diner vol groenten, gebakken lekkernij met , en kaas is de manier om te gaan. De knapperige groenten, heerlijke kaas en geurige kruiden vullen elkaar perfect aan, terwijl de verfrissende yoghurt frisheid toevoegt aan het hele gerecht. Dit makkelijke recept is perfect voor een snelle maar voedzame maaltijd waar het hele gezin blij mee zal zijn. Met een paar eenvoudige ingrediënten heb je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel!

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips voor hartige maaltijden vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten met !

Gebakken groenteschotel met courgette, champignons en kaas met yoghurtdressing

Wat we nodig hebben:

Eimengsel:

  • 3 eieren
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
  • 50 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • groene bieslook – naar smaak

Mengsel:

  • 2 courgettes + 2 theelepels zout
  • 50 g boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 4 champignons
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
  • Provençaalse kruiden – naar smaak

Andere:

  • 100 g groene erwten uit blik
  • 1 tomaat
  • 100 g mozzarella kaas

Dressing:

  • 200 g witte yoghurt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout – naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • verse gehakte dille – naar smaak
Lees ook  Ben je kevers of vliegen tegengekomen in de bloem? Is het nog geschikt voor gebruik?

Hoe te werk gaan:

1. Eimengsel: Kraak je eieren in een kom, voeg zout en peper toe – meng met een vork. Giet vervolgens de melk in de kom en giet de bloem erbij – blijf roeren en voeg de gehakte groene uien toe. Meng grondig en zet even opzij.

2. Doe eerst de gesneden courgette in een kom en bestrooi met zout – meng en laat 15 minuten staan.

3. Mengsel: Doe je gehalveerde knoflook in een pan met gesmolten boter en voeg de laurierblaadjes toe – roer, bak 2-3 minuten op laag vuur en haal uit de pan als het gaar is.

4. Voeg de gehakte uien toe aan dezelfde pan en bak ze op een middelhoog vuur goudbruin. Voeg vervolgens de gehakte wortels en rode paprika’s toe aan de pan en roer door. Dek de pan af met een deksel en bak verder op een zacht vuurtje en roer er dan de in plakjes gesneden champignons door. Breng op smaak met zout, gemalen zwarte peper en Provençaalse kruiden – goed mengen. Dek de pan opnieuw af met een deksel en bak verder.

Lees ook  De pan heeft een gat in het handvat. Dat is niet alleen om op te hangen. Dit is een geweldig trucje dat koken een stuk gemakkelijker maakt.

5. Roer vervolgens de uitgeknepen courgettehelften door de pan en bak 15 minuten op laag vuur.

6. Doe het mengsel na het bakken over in een ovenschaal, smeer mooi uit en verdeel de groene erwten uit het blik erover. Beleg de ingrediënten in de schaal vervolgens met het bereide eimengsel, schik de tomatencressen en bestrooi met geraspte mozzarella kaas – hoe meer kaas hoe beter.

7. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Dressing: Giet witte yoghurt in een kom, voeg sojasaus en zout toe – mengen. Roer vervolgens de geperste knoflook erdoor en voeg de verse gehakte dille toe – goed mengen en de dressing is klaar!

9. Eenmaal gebakken, serveer met liefde, veel smaak en gratie.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *