Een Oostenrijkse chef-kok heeft zijn topgeheim voor het toevoegen van kruiden aan kip onthuld.

Kip is een heel populair ingrediënt in de keuken omdat het licht verteerbaar, vetarm en eiwitrijk is. Het is echter niet altijd even makkelijk om die kipfilets lekker te laten smaken en sappig te houden. Als je de techniek niet goed beheerst, eindig je met droog, smaakloos vlees. Met de volgende tips krijg je elke keer weer de perfecte kip, zonder ingewikkelde aanpassingen.

Kwaliteitsvlees – de basis voor succes

De weg naar sappige kip begint al in de winkel. Kies voor verse kip, het liefst van biologische boerderijen. Diepvriesvlees kun je het beste vermijden, omdat het vaak aan kwaliteit inboet. Je kunt kippenborsten per stuk kopen of voor een hele kip gaan, waardoor je meer bereidingsmogelijkheden hebt. Als je op zoek bent naar een lichtere optie, probeer dan melk te gebruiken bij het bereiden van kipfilets. Hierdoor blijft het vlees mals.

Lees ook  Voeg je het elke keer toe aan je bouillon? Het is een snelle weg naar gezondheidsproblemen.

Natuurlijke, vetvrije plakjes kip

Je kunt kipreepjes maken zonder olie of zware sauzen te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een eenvoudige baktechniek met melk. Bak de plakjes kip eerst in een pan, voeg dan melk toe en laat ze langzaam sudderen op een laag vuur. Je kunt de plakjes ook marineren in melk gemengd met kruiden (behalve zout). Na twee uur marineren is het vlees sappig.

Lees ook  Lekkere pannenkoeken op de bakplaat! Klaar in 10 minuten!

Waarom zouden pittige kruiden een goede reden zijn om kruiden te eten?

Voor een andere smaakervaring kun je proberen kip te marineren in kefir of witte yoghurt. Deze marinade geeft de plakjes kip een licht zure smaak. Voeg wat verse kruiden, geraspte knoflook, Spaanse peper of zoete paprika toe en je hebt heerlijke plakjes die ook koud kunnen worden geserveerd, bijvoorbeeld in salades of als lichte snack.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *