Bereid luxe ongebakken donuts met kwark en noten

Dit recept voor ongebakken donuts met en is ideaal als je iets zoets wilt klaarmaken, maar geen tijd hebt om het deeg te laten rijzen. Door het gebruik van gist worden de donuts luchtig, mals en ruiken ze heerlijk naar rum en vanillesuiker.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Cheesecakes met kwark en noten

Wat hebben we nodig?

Voor het deeg:

  • 150 ml lauwe melk
  • 2 theelepels basterdsuiker
  • 42 g gist (1 blokje)
  • 2 eetlepels bloem (gewoon of halfgaar)
  • 250 g verzachte boter
  • 500 g halfgrove bloem
  • 1 ei
  • snufje zout

Vulling van kwark:

  • Zachte wrongel (in papier)
  • Vanillesuiker (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • Eigeel of ei (als kwark stevig is)
  • Citroenzeste

Om in te wrijven en te wikkelen:

  • 150 g boter
  • Rum naar smaak (minstens 100 ml)
  • Vanille basterdsuiker

Notenvulling (op het oog):

  • Gemalen noten
  • Melk
  • Suiker
  • Kaneel

Hoe we verder gaan:

1. Bereiding van kwarkvulling:

Doe de kwark in een kom en voeg naar smaak vanillesuiker toe. Als de kwark stevig is, voeg dan de eidooier of het ei toe en breng het op smaak met citroenschil.

Lees ook  Recept voor margotbloemen - Kerstsnoepjes

2. Bereiding van zuurdesem:

Verwarm de melk en doe deze in een kom. Voeg de suiker, bloem en gist toe. Roer het mengsel goed door en laat de gist rijzen (ongeveer 10 minuten).

3. Deegbereiding:

Voeg de bloem, het zout, de eieren en de in stukjes gesneden zachte boter toe aan de kom met de zuurdesem starter. Werk tot een glad deeg en breng het over naar een werkvlak.

4. Sjaals in vorm brengen:

Rol het deeg uit tot een lap en snijd in vierkantjes met een liniaal. Leg op elk vierkant een vulling (kwark of walnoot) en verbind de tegenoverliggende hoeken. Knijp het midden goed uit om te voorkomen dat de sjaals plakken tijdens het bakken.

5. Bakken:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de pasteitjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of ingevet met boter. Bak 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

6. Coaten en wikkelen:

Smelt de boter en voeg de rum toe. Bestrijk de warme gebakken pasteitjes met het boter-rummengsel en rol ze dan door de vanillepoedersuiker.

Lees ook  Van één kipfilet een grote portie koteletten

7. Bereiding van notenvulling:

Giet melk over de noten en breng aan de kook. Voeg na een tijdje de suiker en kaneel toe, roer en laat het koken.

Probeer ook eens:


Tips:

  • Navullingen: Naast de cheesecake en notenvulling kun je ook de jam of maanzaadvulling proberen.
  • Variaties: Je kunt ook een beetje vanillesuiker aan de boter en rum toevoegen voor een nog intensere smaak.

Conclusie:

Deze cupcakes zijn het perfecte snoepje voor bij de koffie of thee, en de rumlaag maakt ze heerlijk van smaak. Geniet er vers en zacht van, of laat ze een nachtje rijzen – ze smaken hoe dan ook heerlijk.

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep , waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *