Zout in je thee? Het lijkt misschien een beetje ongewoon, maar er zijn veel voordelen.

Je kopje thee heeft geen suiker of citroen nodig, maar een beetje zout zou wel lekker zijn. Waarom is dat? Zou dit de oplossing kunnen zijn voor wie de traditionele smaken beu is?

Ben je een kenner van zwarte thee en op zoek naar een manier om de smaak te verlevendigen? Probeer dan een beetje zout toe te voegen. Dit is misschien niet het meest voor de hand liggende idee, maar het helpt je wel om de perfecte infusie te krijgen. Dit wordt bevestigd door wetenschappelijk onderzoek.

Waarom zout toevoegen aan thee?

Het is moeilijk om over het gevoel heen te stappen dat je thee zouten een slecht idee is, maar de wetenschap zegt iets anders. In haar boek Steeped: In haar boek Steeped zegt scheikundeprofessor Michelle Francl, verbonden aan Bryn Mawr College in de Verenigde Staten, dat het toevoegen van een beetje zout aan thee de smaak kan verbeteren.

Lees ook  Deze 'wonderbaarlijke' tip om avocado's te bewaren is volgens experts eigenlijk 'heel gevaarlijk'.

“Natrium blokkeert de receptoren voor bitterheid, waardoor thee milder en minder bitter smaakt,” legt professor Michelle Francl uit in een interview met The Times.

Als je de smaak van een sterke, lang geweekte drank met een intense smaak wilt verbeteren, is zouten een geweldige manier om dat te doen. De wetenschapper zei ook dat een beetje specerij niet overweldigend is, in tegenstelling tot suiker of citroensap. Bovendien komen we erachter dat zout toevoegen aan thee niet nieuw is. Het lijkt erop dat Lu Yu’s achtste-eeuwse Book of Tea (het eerste uitgebreide werk over de geschiedenis, de teelt en het drinken van thee, geschreven door de Chinese schrijver en dichter die bekend staat als de ’thee wijsgeer’) suggesties bevat voor het regelmatig toevoegen van zout aan een kopje thee. Het is interessant om te zien dat de aanbevelingen van professor Michelle Frankl nogal wat opschudding hebben veroorzaakt op de Britse eilanden. De Amerikaanse ambassade in Londen heeft zich er zelfs mee bemoeid.

Lees ook  Een minuut stilte voor spinazie: deze nieuwe groente is rijk aan ijzer en is de perfecte aanvulling op je dieet!

Waarom zwarte thee drinken?

Zwarte thee is om een aantal redenen goed voor je, dankzij de ingrediënten die het bevat. Zwarte thee zit boordevol antioxidanten, waaronder flavonoïden, die het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en sommige vormen van kanker kunnen helpen verminderen. Het regelmatig drinken van zwarte thee kan ook helpen het slechte cholesterol (LDL) te verlagen en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.
Zwarte thee bevat cafeïne, wat de alertheid kan verhogen en de concentratie kan verbeteren. Daarnaast hebben onderzoeken aangetoond dat zwarte thee goed is voor de spijsvertering en een gezond gewicht kan bevorderen. Het is dus een goed idee om zwarte thee op te nemen als waardevol onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *