In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het nu de beste tijd om fruit te eten.

We horen vaak bepaalde overtuigingen over de beste tijd om fruit te eten. Wij onthullen wat er echt aan de hand is.

Fruit is een onmisbare bondgenoot voor ons evenwicht en welzijn. Dit geldt vooral als het vers is. Maar we eten er vaak niet genoeg van. Alle experts zijn het hierover eens. Aan de andere kant spelen ultraverwerkte industriële producten een steeds belangrijkere rol in onze eetgewoonten.

Fruit is een bron van vezels, die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering. We weten dat de gezondheid van het spijsverteringsstelsel een bredere impact heeft op een aantal mechanismen in ons lichaam. Het helpt in het bijzonder tegen obesitas, maar stimuleert ook ons immuunsysteem.

Bovendien vult fruit ons met vitaminen en andere sporenelementen die van onschatbare waarde zijn voor onze cellen. Er is dus geen reden om het onszelf te ontzeggen – integendeel! Het is ook belangrijk om lokaal en in het seizoen te eten, indien mogelijk biologisch.

Lees ook  Vooral in de herfst is het een goed idee om veel te drinken. Het is een geweldige manier om je spijsvertering en immuniteit te versterken voor de winter begint.

Wanneer is de beste tijd om fruit te eten?

Hoewel we het erover eens zijn dat we meer fruitmoeten eten voor ons welzijn, staat de vraag hoe we het moeten eten (en vooral wanneer) meer ter discussie. We lezen en horen regelmatig aanbevelingen om geen fruit te eten aan het einde van de maaltijd.

De reden die hiervoor wordt gegeven is een verhoogde fermentatie. Dit zou bijdragen aan de vorming van gas , wat leidt tot spijsverteringsproblemen. Sommige mensen beweren zelfs dat dit de opname van de vitaminen in het fruit belemmert.

Veel specialisten, diëtisten en voedingsdeskundigen zijn het er echter over eens dat er, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen eenduidig antwoord is. Tenzij de persoon lijdt aan specifieke problemen, is er geen geldige reden om zichzelf te verbieden fruit te eten tijdens of na de maaltijd. Als er geen spijsverteringsproblemen zijn, is elk moment goed,” vertelde diëtiste Arianna Rossoni aan Cookist. Fruit eten voor, tijdens of na de maaltijd heeft geen specifieke impact.

Lees ook  De plant heeft vrij krachtige eigenschappen voor het lichaam. Het kan worden toegevoegd aan gerechten

Aan de andere kant: “Als er mensen zijn met bijzonder gevoelige darmen, raad ik aan om fruit te eten als ze thuis zijn of als ze een moment van troost hebben; omgekeerd, als er sprake is van constipatie, kan het nuttig zijn om ‘s ochtends en ’s avonds fruit te eten, bij voorkeur gekookt”, benadrukt de expert. Volgens haar is het beter om fruit buiten de maaltijden om te eten (vooral bij reflux en gastritis), vooral als tussendoortje halverwege de ochtend en halverwege de middag.

Het belangrijkste is evenwicht!

In tegenstelling tot groenten, die vrij kunnen worden gegeten (maar altijd zonder overdaad), is fruit een bron van suikers. Het is dus belangrijk om er niet te veel van te eten. Het kan daarom een goed idee zijn om ze tussen de maaltijden door te eten, om trek tegen te gaan en overeten te voorkomen.

Volgens de diëtist kun je volstaan met twee of drie porties per dag. Eén portie komt overeen met ongeveer 150 gram, d.w.z. één grote vrucht (banaan, appel, peer, enz.) of twee middelgrote vruchten (kiwi’s, mandarijnen, abrikozen, enz.). Vergeet ook niet om het fruit op je menu zoveel mogelijk te variëren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *