Het is een natuurlijk antibioticum. Deze manier van knoflook bereiden helpt je gezond te blijven.

De recepten van Zuster Anastasia zijn al jaren een groot succes en de Zuster heeft een grote schare fans in het hele land. Het is dan ook geen verrassing dat ze trots is op haar eenvoudige, gezonde en beproefde recepten, die vaak een heilzaam effect hebben op de gezondheid en het welzijn. Een van haar recepten is een natuurlijk antibioticum – heerlijke ingemaakte knoflook. Het is de moeite waard om het vandaag klaar te maken, zodat we het bij de hand hebben in de herfst en winter, wanneer onze immuniteit wat verzwakt is.
Van knoflook is al eeuwen bekend dat het goed is voor de gezondheid. Het wordt vaak beschreven als een natuurlijk antibioticum, met sterke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die het afweersysteem van het lichaam helpen versterken. Het is dan ook geen verrassing dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het als geneesmiddel heeft geclassificeerd.

Lees ook  Deze geweldige, eiwitrijke peulvrucht is je geheime wapen om af te vallen en je stoelgang onder controle te houden!

Er zitten meer dan 100 actieve ingrediënten in knoflook, waaronder:

  • mangaan,
  • calcium
  • fosfor
  • zink,
  • kalium,
  • selenium,
  • vitamine A,
  • B-vitamines,
  • vitamine C,
  • vitamine D,
  • flavonoïden,
  • zwavelverbindingen,
  • allicine, wat een organische zwavelverbinding is.

Knoflook heeft indrukwekkende gezondheidseigenschappen. Het heeft een antivirale werking, helpt de luchtwegen gezond te houden, verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk en heeft zelfs een anticonvulsieve werking. De groente wordt vergeleken met penicilline, erytromycine en tetracycline. Het is de moeite waard om het regelmatig te eten, vooral in de herfst en winter, wanneer we vatbaarder zijn voor verkoudheid en andere ziekten.
Als je moeite hebt met het eten van rauwe knoflook, kun je altijd kiezen voor gepekelde knoflook. Het heeft een mildere smaak dan rauwe knoflook, knispert lekker en is een geweldige toevoeging aan salades, sandwiches of geroosterde groenten. Sommige mensen eten het zelfs graag rechtstreeks uit het potje.

Lees ook  Zout in je thee? Het lijkt misschien een beetje ongewoon, maar er zijn veel voordelen.

Zuster Anastasia is een grote fan van ingemaakte knoflook en deelde ooit een beproefd recept voor deze smakelijke traktatie met haar fans. Hoe maakt ze het klaar?

Zuster Anastasia’s natuurlijke antibioticum. Gemarineerde knoflook is een geweldige toevoeging aan elk gerecht en het is ook nog eens heel goed voor je.

Zuster Anastasia’s recept voor gemarineerde knoflook:
Ingrediënten:

  • 4 laurierblaadjes,
  • 2 kopjes water,
  • 2 laurierbladeren, 2 laurierbladeren, 2 laurierbladeren, 2 laurierbladeren, 2 laurierbladeren, 2 laurierbladeren,
  • peperkorrels,
  • 2 el zout,
  • 2 kopjes azijn,
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels suiker,
  • peperkorrels.

Bereiden:

  1. Verdeel de knoflook in teentjes en pel ze.
  2. Meng water, azijn, zout, suiker, laurier en mosterd in een steelpan. Roer en breng aan de kook.
  3. Doe de peperkorrels en knoflook in de potjes, voeg dan de saus toe en sluit de potjes.
  4. Pasteuriseer 10 minuten.
  5. Laat de potten na 24 uur ondersteboven afkoelen.
  6. Bewaar op een donkere, koele plaats.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *