De plant heeft vrij krachtige eigenschappen voor het lichaam. Het kan worden toegevoegd aan gerechten

Een evenwichtig en gevarieerd dieet is echt belangrijk om je immuunsysteem in goede conditie te houden. Als je gezond wilt blijven, zorg er dan voor dat je deze plant in je dieet opneemt. Het zal je veel voordelen opleveren. Alfalfa is geweldig voor de ogen, verhoogt de immuniteit en helpt het gebit gezond te houden. Ontdek wat alfalfa zo bijzonder maakt.

Een krachtige plant. Zijn eigenschappen zijn ontelbaar

Alfalfa staat ook bekend als luzerne, wat in het Arabisch ‘vader van alle planten’ betekent. Tegenwoordig wordt het zowel in de landbouw als in de natuurgeneeskunde gebruikt. Het is ook een uitstekende bron van voedingsstoffen, wat het vrij uniek maakt.
Alfalfa is een uitstekende bron van B-vitamines en vitamine C, die het immuunsysteem ondersteunen en helpen een gezonde huid te behouden. Het bevat ook vitamine D, wat essentieel is voor sterke botten, en vitamine E en K, die cellen beschermen tegen oxidatieve stress. De bètacaroteen in alfalfa, een voorloper van vitamine A, is essentieel voor de gezondheid van de ogen.
Daarnaast is de plant rijk aan mineralen zoals kalium, ijzer, calcium, magnesium, mangaan, silicium en fosfor, waardoor het een zeer waardevolle aanvulling is op elk dieet. De natuurlijke fluoride in alfalfa helpt de tanden gezond te houden, vrij van tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Lees ook  Deze specerij is uitstekend voor het verminderen van kiespijn en het voorkomen van tandplakvorming.

Hoe gebruik je luzerne in je dieet? Hoe gebruik je alfalfa in je lichaam?

Er zijn veel manieren om alfalfa aan je dieet toe te voegen en de voedingsstoffen optimaal te benutten. De populairste manier om alfalfa in je dieet te gebruiken is door middel van kiemen. Ze kunnen worden toegevoegd aan salades, sandwiches, wraps of worden gebruikt als gezonde toevoeging aan smoothies. Kiemgroenten hebben een milde, licht nootachtige smaak.
Je kunt ook thee zetten van de gedroogde plant. Deze infusie is uitstekend voor de ondersteuning van het immuunsysteem en de spijsvertering en zit vol vitaminen en mineralen. Het kan alleen worden gedronken of met toevoeging van andere kruiden zoals munt of kamille.
Alfalfa kan worden gekocht in capsule-, tablet- of poedervorm. Het is een geweldige manier om je lichaam dagelijks te voorzien van waardevolle voedingsstoffen, vooral als je niet de mogelijkheid hebt om de verse plant regelmatig te eten.

Lees ook  Dit buitengewone voedsel met veel voedingsstoffen kan schildklieraandoeningen en obesitas helpen voorkomen en zelfs het verschijnen van rimpels vertragen!

Hoe gebruik je luzerne in de keuken? Hoe gebruik je alfalfa in de keuken?

Alfalfakiemen zijn een geweldige toevoeging aan salades. Ze voegen een lekkere knapperigheid en frisheid toe aan een gerecht en verrijken het met vitaminen en mineralen. Je kunt ze combineren met je favoriete groenten, noten, feta of avocado om een gezonde en voedzame salade te maken.
Spruiten of poeder van de plant kunnen worden toegevoegd aan een smoothie om deze te verrijken met voedingsstoffen. Slechts een paar kiemen of een theelepel poeder kan extra proteïne, vitaminen en mineralen aan een smoothie toevoegen. Het gaat goed samen met fruit zoals banaan, aardbeien of mango.
Jonge alfalfabladeren of poeder kunnen worden toegevoegd aan soepen om ze een subtiele kruidensmaak te geven. Het werkt geweldig in romige soepen zoals broccoli- of wortelsoep. Alfalfa kan tegen het einde van het koken worden toegevoegd om zoveel mogelijk van de voedingswaarde te behouden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *