Meng met water en was de ramen. Ze zullen zo helder glimmen dat je buurman groen ziet van jaloezie

Ramen zemen in de zomer hoeft geen gedoe te zijn. Je hebt alleen een keukenproduct nodig dat de klus perfect klaart. Je krijgt er niet alleen het vuil mee weg, maar je bespaart er ook nog geld mee. Wat is de beste manier om je ramen te wassen en ze er glanzend en streeploos uit te laten zien? Dit patent moet je zeker leren kennen!

Vuile ramen kunnen de indruk van zelfs het schoonste huis verpesten. Dit is iets wat vooral opvalt in de zomer. De zonnestralen kunnen zelfs de kleinste vuildeeltjes op de ramen accentueren. Het schoonmaken van ramen kan veel tijd in beslag nemen. Eenmaal schoongemaakt, zitten de ramen meestal weer onder het stof. En dan zijn er nog de vlekken en strepen… Gelukkig zijn er een paar eenvoudige huismiddeltjes die kunnen helpen om de ramen te laten glimmen.

Hoe maak je ramen schoon zonder strepen en vlekken? Je hebt maar 2 ingrediënten nodig

Als het gaat om het schoonmaken van ramen, maakt het product dat je gebruikt een groot verschil. Soms is een gewone ruitenreiniger gewoon niet genoeg. Wat kunnen we in plaats daarvan doen? Het is de moeite waard om terug te gaan naar de oude, beproefde methode waar onze moeders en grootmoeders dol op waren. Deze oplossing van water en azijn is ideaal om vuil te verwijderen en het glasoppervlak glad en glanzend te maken. Het is een eenvoudig proces dat niet veel tijd in beslag neemt.

Lees ook  Eenmaal ontdooid zijn frambozen nog steeds vers en vol van smaak, zelfs als ze van een struik komen. Zo bewaar je ze vers en vol vitaminen.

We hebben nodig:

  • water
  • azijn (bij voorkeur gedestilleerd)
  • papieren servet
  • Krantenpapier

Meng water en azijn in een verhouding van 9:1. Giet het mengsel in een spuitfles. Besproei het vervuilde oppervlak en veeg het vuil voorzichtig weg met een papieren handdoek. Poets het glas tot slot met een verfrommelde krant. Waar komt dit idee vandaan? Het is een oud en bewezen patent. Kranten laten geen vlekken achter. Tegelijkertijd geven ze onze ramen een prachtige glans. Microvezeldoeken kunnen ook worden gebruikt in plaats van kranten. Ze zijn uitstekend voor het polijsten van glazen oppervlakken.

Water en azijn voor het reinigen van glas. Wat is de moeite waard om te weten?

Wat maakt azijn en water zo’n geweldige combinatie? Azijn is niet alleen natuurlijk, het is ook heel effectief. Het is zelfs kosteneffectiever dan dure supermarktchemicaliën. Het heeft desinfecterende, antibacteriële en oplossende eigenschappen, waardoor het gemakkelijk vet en andere onzuiverheden ‘oplost’. Het laat je glazen oppervlakken er niet alleen glanzend en schoon uitzien, maar het laat ook geen zichtbare sporen van poetsmiddel achter.

Lees ook  Met deze prachtige ouderwetse techniek ziet je kleding er in een handomdraai perfect recht uit!

Voordat je begint met het schoonmaken van de ramen, is het een goed idee om ze goed voor te bereiden. Eerst en vooral: verwijder stof van het oppervlak en maak de kozijnen schoon. Deze kunnen ons harde werk minder effectief maken. We beginnen met het schoonmaken van de ramen vanaf de buitenkant. We reinigen van boven naar beneden. Daarna gaan we van links naar rechts. Uiteindelijk is het tijd om te polijsten.

Even een tip: glycerine van farmaceutische kwaliteit is ook geweldig voor het schoonmaken van ramen. Je kunt dit product in de meeste apotheken krijgen voor ongeveer EUR 3. Het vormt een beschermende filter op de ruiten. Het helpt water en vuil zich langzamer op de ramen te nestelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *