Het koele herfstweer verandert niet alleen onze stemming, maar ook onze smaak. Trakteer jezelf op een kop hete thee of je favoriete koffie, maak het gezellig met het gezin en bevredig je zoetekauw. Dit recept voor een snelle orkaan is precies wat je nodig hebt. Je hoeft alleen maar het deeg te maken en te bakken. Het is heel eenvoudig en snel. Iedereen zal dol zijn op de smaak.
Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag leuke tips vindt.
Recept voor Orkaan Appeltaart
Wat hebben we nodig?
Voor de room:
- 1 ei
- 50 gram suiker
- 15 gram maïzena
- 250 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
Voor het deeg:
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 100 ml melk
- 200 g bloem
- 13 g bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 appels
Optioneel: poedersuiker
Hoe te werk gaan:
1. Bereid het deeg door de eieren met de suiker schuimig te kloppen, de melk toe te voegen en te mengen. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe – gezeefde bloem met bakpoeder en vanilline.
2. Kneed een gelijkmatig deeg zonder klontjes. Was de appels en snijd ze in kleine blokjes.
3. Maak een vorm, vet deze in met boter en leg de appelstukjes op de bodem of meng de appels met het deeg.
4. Giet het beslag over de appels en strijk glad.
5. Klop voor de crème de eieren, suiker, zetmeel in de melk. Kook een dikke pudding.
6. Doe de pudding in een laagje in een spuitzak en verdeel over de taart, bijvoorbeeld in een spiraal- of rastervorm.
7. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 25-30 minuten.
Klaar! Eet smakelijk!
Deel dit fantastische recept met je vrienden! Ik weet zeker dat zij er ook van zullen genieten! Je kunt ook kijken op .
VIDEO-INSTRUCTIES VOOR SNELLE ORKAAN APPELTAART:
Probeer ook het recept op -.