5 geweldige kerstsnoeprecepten die iedereen kan maken


Maak dit jaar speciaal met deze 5 beproefde recepten. Ze vormen de perfecte combinatie van klassieke en nieuwe smaken die elke liefhebber van kerstlekkernijen zullen verrukken. Voor een optimaal resultaat raad ik aan om het deeg de dag van tevoren te maken en te laten rusten.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Parijse broodjes

20 kg basterdsuiker, 18 kg gemalen noten, 6 kg paneermeel, 1 el grof meel, 2 eieren. Meng alles. Het deeg is mooi compact, dus ik heb ze een voor een op tafel uitgerold en er rolletjes van gemaakt (NIET te veel, reken erop dat ze tijdens het bakken uit elkaar vallen). Bak ze op 180 tot ze donkerder beginnen te worden. Ik maak de room op de klassieke manier zoals mijn oma hem vroeger maakte: boter, poedersuiker naar smaak, cacao, een beetje vanille-extract naar smaak.

Larders

250 g reuzel, 250 g basterdsuiker, 250 g bloem, cacao voor kleur. Als het deeg plakt, voeg dan meer bloem toe. Ik maak balletjes op de bakplaat en maak een deuk met het uiteinde van de pan of de puntige bovenkant van het ei. Ik heb gebakken op 50 graden hete lucht vrij droog (overal op internet staat dat je op 150 of hoger moet bakken, nou bij mij smolten ze zo helemaal). Ik zet de oven open tijdens het bakken zodat de “stoom” ontsnapt en ze niet barsten. Ze zien eruit alsof ze niet gebakken zijn als ze gebakken zijn. Het beste is om er een uit te halen en af te laten koelen, als ze afkoelen worden ze steviger. Ik vul ze na het bakken.

Lees ook  Snelle orkaan appeltaart - gewoon het deeg mengen en bakken maar

Vanillebroodjes

340 g hl bloem, 190 g hera, 115 g gemalen noten. 115 g basterdsuiker, 1 vanillesuiker, 3-4 eetlepels melk. Meng alles. Het deeg is fijn om mee te werken dus rol ze één voor één uit, ik deed het op een molen met een vormplank. Ik bak ze op 170 tot ze roze beginnen te kleuren. Ik wentel ze door een mengsel van vanille en poedersuiker terwijl ze nog warm zijn.

Linzer snoepjes

300g hl bloem, 200g boter (ik gebruikte 100g boter en 100g hera), 100g poedersuiker, 1 ei, 1 eierdooier, vanillesuiker, citroenschil. Meng alles. Ik heb gebakken op 160 graden hetelucht tot het roze uit de oven kwam. Het lijkt zacht, maar het wordt mooi stevig als het afkoelt.

Lees ook  Als ik appels in huis heb, maak ik meestal dit lekkers, het is beter dan pannenkoeken

Islay cupcakes

20 dkg gewone bloem, 15 dkg poedersuiker, 15 dkg gemalen noten, 20 dkg hera, 1 eierdooier, 2 eetlepels cacao, een beetje kaneel. Ik heb gebakken op 180. Het is moeilijker te zien wanneer de rondjes gebakken zijn, je moet ze in de gaten houden (de dame adviseerde om een stuk licht linzer deeg op de bakplaat te leggen en je daarop te oriënteren).

Marokkaanse broodjes

0,5l melk, 8 eetlepels gewone bloem en 10 eetlepels griessuiker (uitgelijnd) en verwarm dit in een steelpan. Als het mengsel iets dikker begint te worden voeg je 100g boter toe en roer je, het zal een “beslagachtig beslag” beginnen te vormen. Als het zo dik is als een pudding (ja, het blijft plakken) heb ik 100 g cranberry’s, 100 g gekonfijte sinaasappelschil, 100 g gekonfijte fruitmix en 100 g grof gehakte walnoten toegevoegd. Vervolgens maak ik rondjes van verschillende grootte op een bakplaat met bakpapier. Ik bak ze op 200 graden tot de randen roze beginnen te worden en trek ze er dan uit. Als ze gebakken zijn, laat je ze afkoelen. Ze zullen steviger worden door de kou, maar blijven nog steeds zacht om te eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *