Egels – Kerstsnoepjes


Kerstmis nadert met rasse schreden en met de advent komt ook het kerstbakseizoen. In het artikel van vandaag bekijken we hoe je egels kunt bereiden volgens Dani Elle.

Wat we nodig hebben:

  • 350 g gewone bloem
  • 50 g griessuiker (ik vervang rietsuiker)
  • 200 g boter
  • een ei
Lees ook  De raspkant wordt niet veel gebruikt en kan echt nuttig zijn.

Wat we nodig hebben:

1) Kneed het deeg, laat het even rusten in de koelkast…

2) Vorm de lammetjes door de bal te vullen met amandelen of andere noten, vorm dan de snuit…

3) Bak ongeveer 30 minuten op 170 graden…

4) Doop de gebakken egels in gesmolten pure chocolade en boter… rol ze daarna in kokos…

Lees ook  Geroosterd gourmetgehaktbrood op ui met knoflookaardappelen met champignons

5) Versier de ogen en snuit met een satéprikker

AANBEVOLEN:

We wensen je een goede smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *