Verbeter je geheugen en cognitieve hersenfunctie door deze soorten kaas te eten

Kaas is rijk aan calcium, fosfor, vitamine B12 en mineralen die essentieel zijn voor de hersenfunctie

Uit een onderzoek dat onlangs werd gedeeld door neurochirurg en neuroloog Mill Etienne bleek dat bepaalde soorten kaas een positieve invloed hebben op cognitie en geheugen.

De onderzoekers, die tests uitvoerden op 1200 volwassenen in Japan, brachten de consumptie van kazen zoals cheddar, feta, parmezaan of Zwitserse kaas in verband met betere hersenprestaties.

Om deze voordelen te verkrijgen, is het echter niet voldoende om dit soort zuivel te kopen; het moet van goede kwaliteit zijn.

Lees ook  Het helpt je immuniteit op te bouwen en werkt als een soort schild tegen infecties.

In dit verband raadt de neuroloog aan om ultrabewerkte producten te vermijden, omdat deze additieven kunnen bevatten zoals diacetyl, een enzym dat wordt gebruikt om smaak toe te voegen en dat kan bijdragen aan geheugenverlies en het risico op cerebrovasculaire aandoeningen kan verhogen.

De voordelen van kaas voor het geheugen

Kaas is rijk aan calcium, fosfor, vitamine B12 en mineralen die essentieel zijn voor de hersenfunctie.

Hun invloed op de neurologische gezondheid is vooral te danken aan twee aminozuren: tyrosine en tryptofaan. Het eerste stimuleert de aanmaak van dopamine en het gevoel van genot. Het tweede is een voorloper van serotonine, een neurotransmitter die de stemming regelt.

Lees ook  Zout in je thee? Het lijkt misschien een beetje ongewoon, maar er zijn veel voordelen.

De dokter gaf ook een tip over hoe kaasconsumptie de gezondheid van de hersenen beïnvloedt: wees je bewust van de signalen van je lichaam.

Als je bij het eten van een bepaald soort kaas, vooral die met een hoog lactosegehalte, spijsverteringsproblemen opmerkt, kan het effect eerder negatief dan gunstig zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *