Deze geweldige, eiwitrijke peulvrucht is je geheime wapen om af te vallen en je stoelgang onder controle te houden!

Er zijn gerechten die je als kind niet snel leert, maar die op volwassen leeftijd favoriet worden. Dit komt omdat het eten in kwestie deel uitmaakt van de schoolmaaltijdroutine of een snel gerecht is dat maaltijden thuis bespaart: de verbeeldingskracht en de vele variaties die de hedendaagse keuken biedt aan degenen die hun vaardigheden willen aanscherpen, geven een tweede en derde leven aan die gerechten die onze kindertijd niet hebben verlicht.
Peulvruchten zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen, en kikkererwten zijn een klassieker. Ze blijken veel interessante eigenschappen voor het lichaam te hebben, van het bijdragen aan de gezondheid van de botten tot het bevorderen van de spijsvertering, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Qua smaak zijn ze erg lekker met kruiden: peper en chilipeper passen er bijzonder goed bij, net als knoflook (zonder te overdrijven) of komijn. Ze hebben niet veel zout nodig om hun smaakpapillen te overtuigen.

Lees ook  Het is een natuurlijk antibioticum. Deze manier van knoflook bereiden helpt je gezond te blijven.

Natuurlijk, als peulvruchten in een vette saus of stoofpot met verschillende vleessoorten zitten, zijn ze zwaarder, maar ze zijn heerlijk: als je ze wilt kiezen als voorgerecht, onderdeel van een salade of grondstof voor de momenteel erg populaire hummus (tahini, kikkererwten, citroen en kruiden als basisrecept, met wortelsticks als eetbare lepel), doet deze peulvrucht wonderen.

Lees ook  De plant heeft vrij krachtige eigenschappen voor het lichaam. Het kan worden toegevoegd aan gerechten

Voordelen van kikkererwten

Allereerst is het rijk aan ijzer en goed voorzien van calcium, fosfor en zink. Het is ook een bron van langzaam absorberende koolhydraten, een belangrijk detail voor diabetici, die het kunnen eten zonder bang te zijn voor een glykemische piek en meer binnenkrijgen als ze een goed insuline- en bewegingsregime volgen.
Kikkererwten leveren vezels en bevorderen de darmtransit: bovendien zorgt hun zeer lagevetgehalte ervoor dat ze verzadigend werken en geen vet op de buik doen opstapelen. Het verzadigende effect zorgt ervoor dat je niet wilt snacken tussen de maaltijden door, wat helpt bij het afvallen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *