Welkom bij Saporetti, een restaurant in het hartje van Purmerend. Wij serveren klassiek Italiaans eten in een nieuw jasje.

+31299769046
info@saporetti.nl

Koemarkt 58,
1441 DD Purmerend

Over Saporetti.

Een ervaring bij Restaurant Saporetti staat garant voor een ervaring waarbij het beste van de Italiaanse keuken naar boven komt. Gevestigd in Purmerend, is het Italiaanse restaurant Saporetti een ware plaza waar cultuur en innovativiteit samenkomen en zorgen voor het lekkerste eten en drinken wat Purmerend te bieden heeft. Achter de schermen is Raffaele Uva de drijvende kracht die voor u de lekkerste gerechten heeft samengebracht in een uitgebreide menukaart. De rustieke, pittoreske sfeer is een ware toevoeging aan de mooie Purmerendse binnenstad en de inrichting van het Italiaanse restaurant is samengesteld door niemand minder dan fotograaf en stylist Kees Hageman. U bent bij deze uitgenodigd om zich een avond te laten verwennen in Restaurant Saporetti!

Over de Chef-kok

De Chef-kok achter de schermen van het Italiaanse Restaurant Saporetti, gevestigd in Purmerend, is Raffaele Uva. Vanaf zijn twintiger jaren heeft hij de mogelijkheden gekregen om zich de gewaardeerde familierecepten van zijn opa Raffaele en oma Catharina, en later vader Mario, eigen te maken. Gedurende de jaren ’90 kwamen de eerste erkenningen voor het familiebedrijf, waaronder “Il Diploma Cucina Eccellente” van de Accademia Italiana della Cucina. In het jaar 2000, inmiddels werkzaam chef-kok van het familierestaurant ontving Raffaele zijn eerste Michelin-ster.

Naast het onderhouden van Cucina Uva, een eigen Kookstudio te Neck, beschikt Raffaele over de nodige ervaring op het gebied van productontwikkeling voor houdbare pasta en pastasauzen. In 2004 werkte hij mee aan de oprichting van Restaurant Onassis en Gusta Vino te Amsterdam en in 2013 aan Ristorante Divino te Purmerend, waarna hij stilletjes zijn ideeën uitwerkte voor zijn eigen restaurant.

Het vrij komen van het pand aan de Koemarkt in Purmerend begin 2015 was de kans om zijn ambities waar te maken.

Over de locatie

De locatie van het Italiaanse Restaurant Saporetti is gelegen in het hartje van Purmerend. De inrichting, samengesteld door een stylist, is erop gericht om u als gast de maximale hoeveelheid comfort te kunnen bieden. Terwijl u geniet van het luxueuze etablissement, voelt u zich uitgerust. Dit komt omdat het Italiaanse Restaurant Saporetti in het hartje van Purmerend is gevestigd. Met aangrenzend een groot parkeerplein en twee parkeergarages, op slechts één min. loopafstand. De rustieke omgeving is zowel bij dag als bij nacht een lust voor het oog.

Heeft u al trek gekregen?

Reserveer direct


Voor groepen boven de 10 personen verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen via 0299-769046.