Hoe bewaar je vis in de koelkast zodat het niet stinkt? Volg een paar eenvoudige regels en je bent niet alleen van nare geurtjes af, maar je houdt de vis ook langer vers.
Verse vis goed bewaren is de sleutel om ze lang eetbaar te houden en niet zomaar te laten stinken. Waar moet je speciaal op letten zodat je niet verrast wordt door een onaangename geur in de koelkast?
Hoe bewaar je vis in de koelkast zodat het niet stinkt? Begin bij het boodschappen doen
Als je wilt dat je vis lang vers blijft en gewoon niet stinkt, is de eerste stap om waakzamer te zijn bij het boodschappen doen.
- Kies eerst en vooral, indien mogelijk, een winkel met een goede reputatie en een winkel die gespecialiseerd is in gelijkaardige producten, waar er weinig risico is op een slechte kopie.
- Kijk ook naar de verpakking (of deze geperforeerd is etc) en de inhoud (of het vlees er verdacht uitziet).
- Als je een idee hebt van wat je wilt bereiden, probeer dan het juiste formaat vis te kopen zodat je het meteen kunt gebruiken.
Hoe kom je van de geur uit de koelkast af? Deze trucs zullen je helpen met visgeurtjes
Ga direct na aankoop terug naar huis. Het punt is om de tijd dat de vis in ongeschikte omstandigheden wordt bewaard tot een minimum te beperken.
- Een goede manier is bijvoorbeeld om een thermische zak te gebruiken.
- Maak het goed schoon voordat je het in de koelkast bewaart en verwijder indien nodig de schubben en ingewanden.
- Spoel het ten slotte af, dep het droog en doe het in een luchtdichte bak, bij voorkeur van glas, of verpak het in een levensmiddelenzak. Leg nat vlees niet in de koelkast.
- Kies in het apparaat zelf een plek waar het ongeveer 0 graden is.
- Zet op dezelfde plank een bakje koffie, zuiveringszout of bakpoeder. Deze zullen werken als een geurabsorber in huis. Voor zuiveringszout en bakpoeder kun je ook een paar druppels etherische olie toevoegen.
TIP! Kruidnagel kan ook helpen bij onaangename geurtjes. Steek een kruidnagel in een schijfje citroen of limoen en leg het in de koelkast en je kunt de onaangename geur vergeten. Deze truc is niet alleen goed voor vis, maar ook voor andere problemen met onaangename geurtjes in de koelkast.
Kun je verse vis invriezen? Houd dit in gedachten
Als je van plan bent om de vis in te vriezen, nadat je ze grondig hebt schoongemaakt, gewassen en gedroogd, in een goed afgesloten bak. Het is belangrijk dat de container geschikt is om in te vriezen. Het kan bijvoorbeeld een plastic bakje zijn. Als je een groot stuk vlees hebt, is het een goed idee om het verder in te snijden.
Aan de andere kant, als je van plan bent om het avondeten te bereiden binnen 2-3 uur nadat je de vis op een bord in de koelkast hebt gelegd, zorg er dan voor dat de vis niet in aanraking komt met ander voedsel.
Dit verspilt voedsel en geld. Ontdek hoe je de juiste temperatuur in de koelkast kunt handhaven