Strijken behoort nauwelijks tot de favoriete huishoudelijke activiteiten van de meeste gastvrouwen.
We durven aan te nemen dat dit alleen komt omdat ze alles op de ouderwetse manier doen, zonder hun toevlucht te nemen tot de hedendaagse knowhow, die het proces enorm kan vereenvoudigen.
Veel ervaren huisvrouwen gebruiken bijvoorbeeld al heel lang aardappelzetmeel bij het strijken van kleding.
Dankzij dit product kunnen eventuele kreuken en vouwen gemakkelijk worden gladgestreken. Zetmeel is vooral effectief op manchetten, mouwen en kragen.
Strijken met stijfsel
Vul eerst een glas met warm water en los dan 15 g zetmeel op in de vloeistof.
De resulterende oplossing moet in een verstuiver worden gegoten. Breng het mengsel aan op de stof wanneer je deze strijkt en vergeet niet om de zetmeelfles af en toe te schudden zodat het niet op de bodem neerslaat.
Er is trouwens nog een andere nuttige toepassing gevonden voor stijfsel.
Dit piepende witte poeder dient als een uitstekend middel tegen het verwijderen van hardnekkige vlekken uit witte sneakers.
Combineer zetmeel met melk in gelijke delen en behandel vervolgens de bevuilde plek met deze samenstelling. Je hoeft het niet af te wassen, want na het drogen zal het vuil op het witte materiaal volledig onzichtbaar zijn.