Je kookt soep en kookt en kookt en de aardappelen zijn nog steeds hard? Dat is waarschijnlijk niet de schuld van slechte groenten. De oorzaak kan een vrij veel voorkomende fout zijn die we maken als we een recept niet goed lezen of als we net leren koken. Het is ongeveer het juiste moment om aardappelen toe te voegen aan een soep, vooral een zure soep.
Slowaken houden van soepen, we hebben er veel in onze keuken. Er zijn veel zure soepen, bijvoorbeeld kapustnica, zure aardappelsoep en champignonsoep. Ze zijn erg verwarmend en vullend omdat er veel ingrediënten aan worden toegevoegd. Er zitten ook aardappelen in, die soms hardnekkig weigeren te koken. Hoewel de tijd onophoudelijk verstrijkt, blijven de groenten hard. Waarom gebeurt dit? Dat leggen we hieronder uit.
Aardappelen in soep zijn hard. Waarom willen de aardappelen niet koken?
- Hoewel soep maken niet ingewikkeld is, moet je een paar regels in gedachten houden om ervoor te zorgen dat het een succes wordt. Een daarvan is de juiste volgorde waarin je de ingrediënten aan de pan toevoegt. Dit is een veelgemaakte fout die ervoor kan zorgen dat het gerecht niet smaakt zoals je wilt. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij bouillon en de juiste timing voor het zouten. Dit laatste moet altijd 10 minuten voor het einde van het koken gebeuren. De volgende tekst laat zien waarom.
- Maar niet alleen het kruiden van de soep is belangrijk. Het is ook belangrijk wanneer je groenten toevoegt, vooral aardappelen. Dit is vooral belangrijk voor zure soepen. Aardappels willen niet koken en worden hard als je ze tegelijk met de zure ingrediënten toevoegt. De zure pH waar ze te vroeg mee in aanraking kwamen is hier debet aan, en daardoor hebben ze veel meer tijd nodig om zacht te worden.
Om dit te voorkomen moeten de aardappelen worden toegevoegd vóór de zure producten, moet de soep worden gekookt tot ze zacht is, en moeten daarna pas de verzurende ingrediënten worden toegevoegd. Je kunt ook de soep apart koken en de aardappelen apart en ze pas vlak voor het opdienen aan de voltooide soep toevoegen.
Hoe lang zijn gekookte aardappelen houdbaar in de koelkast? Na deze tijd, pas op
Afhankelijk van de mate van verwerking hebben aardappelen een verschillende houdbaarheid. Als ze goed worden bewaard in de koelkast, in luchtdichte verpakkingen, kunnen ze veilig enkele dagen wachten op consumptie. Hoe lang ze vers blijven, hangt echter af van de vorm waarin ze worden bewaard.
Gekookte aardappelen kunnen veilig tot vier dagen in de koelkast bewaard worden. Het is belangrijk om ze te bewaren in een bak die voorkomt dat ze uitdrogen en geuren van buitenaf absorberen. Om de houdbaarheid te verlengen, bewaar je ze zo snel mogelijk na het koken in de koelkast.
Dit is de perfecte soep voor de herfst. De Tsjechische versie houdt je lang vol. Je hebt geen tweede gang nodig