Een schoonmaakspecialist deelde een stap-voor-stap methode om het wit van sokken te herstellen.
Met het verstrijken van de tijd en het gebruik, hebben witte sokken de neiging om vlekken op te hopen door vuil, die vaak moeilijk te verwijderen zijn met een eenvoudige wasbeurt. In deze context onthulde een schoonmaakexpert haar geheim om ze er weer zo goed als nieuw uit te laten zien.
Op haar TikTok-account deelt de vrouw verschillende video’s over dagelijks schoonmaken en de dingen die ze aanraadt om wel of niet te doen.
De truc van een expert om uw sokken zo goed als nieuw te houden (Video: TikTok/@limpiaterapia_con_andrea)
“Vandaag breng ik u een onfeilbare methode om sokken witter te maken,” begon de sociale netwerkgebruiker met de woorden. Vervolgens deelde ze de te volgen stappen en de benodigde producten.
Eerst moet u vier eetlepels zeepvlokken, zes eetlepels zuiveringszout, twee eetlepels waterstofperoxide 20 delen en een eetlepel afwasmiddel toevoegen. De volgende stap is om ze goed te mengen en gekookt water toe te voegen.
Deze oplossing moet met een borstel op de sokken worden aangebracht, waarbij u de vuilste plekken goed schrobt. “We laten het twee uur weken en doen het dan in de wasmachine”, besluit de vrouw.
Hoe vaak sokken wassen
Hoe vaak u uw sokken moet wassen hangt af van verschillende factoren, zoals gebruik, weersomstandigheden en activiteiten.
- Na elk gebruik: In de meeste gevallen is het aan te raden om sokken na elk gebruik te wassen. Dit komt omdat sokken in direct contact staan met uw voeten, die de neiging hebben om te zweten, vooral als u dichte schoenen draagt. Door ze regelmatig te wassen voorkomt u geurtjes en de groei van bacteriën of schimmels.
- Weer en lichamelijke activiteit: Op warme dagen of tijdens lichamelijke activiteiten zoals hardlopen, lange wandelingen of sporten, zweten voeten meer. In deze gevallen is het essentieel om sokken na het dragen te wassen. Bij koud weer of als de sokken maar korte tijd gedragen worden, kunt u ze echter onder bepaalde omstandigheden opnieuw gebruiken.
- Het materiaal van de kous: Het materiaal van de kous speelt ook een rol. Katoenen sokken hebben de neiging om meer zweet te absorberen en moeten vaker gewassen worden. Anderzijds zijn sokken van synthetische materialen met antimicrobiële eigenschappen of merinowol beter bestand tegen geurtjes, waardoor ze langer gedragen kunnen worden.