Kaas is zeker een van de meest gebruikte voedingsmiddelen in de keuken. Er is een enorme verscheidenheid aan kaas in de winkels en de meeste wordt gekocht in een ‘blokje’, dat vervolgens geraspt moet worden. Ontdek hoe je in een paar tellen kaas kunt raspen zonder te knoeien met olie en een zakje.
De truc om kaas te raspen zonder geknoei
Iedereen heeft wel eens in zijn leven een rasp gebruikt om zijn favoriete kaas te raspen. Het grootste nadeel van deze situatie is dat de kaas op de rasp blijft liggen en alle kanten op valt. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn producten die je in bijna elk huishouden vindt, namelijk gewone olie en een zakje. Natuurlijk hebben we ook een rasp nodig. Als je alle benodigdheden hebt verzameld, kun je gemakkelijk beginnen met de voorbereiding van het raspen van de kaas.
Giet wat canola olie in een kommetje en gebruik een siliconen kwastje om het op de buitenkant en binnenkant van de geraspte kaas te kwasten. Dit zorgt ervoor dat wanneer je de kaas raspt, de geraspte stukjes kaas niet op de rasp blijven liggen, maar naar de bodem vallen.
Dan nu het tweede punt, namelijk het zakje met het trekkoord. Voordat je gaat raspen, open je de zak en leg je de rasp erin. Elk stukje geraspte kaas gaat meteen in de rasp. Ten eerste voorkomt dit geknoei en ten tweede kunnen we beslissen wat we met de geraspte kaas gaan doen. Of we gebruiken het of we sluiten de zak af en bewaren hem in de koelkast. We kunnen hetzelfde doen als we kaas over hebben.
23 jaar leven en ik heb het nooit geweten?
Tip: Rasp de kaas op een rasp aan de zijkant. Zo is het niet alleen makkelijker om te raspen, maar je kunt het ook makkelijker oppakken en in een zakje of kommetje kieperen. Kende je deze truc al?
Zo verbeter je de smaak van zure mandarijnen. Een paar minuten en ze zijn zoet