Er zijn heel eenvoudige manieren om trucjes toe te passen om het fornuis langer vetvrij en in goede conditie te houden. Dit type methode vereist niet al te veel elementen en kan gebruikt worden voor alle onderdelen waaruit het apparaat bestaat. Daarom raden schoonmaakexperts aan om dit minstens één keer per maand te doen.
Dit type keukentruc is perfect, vooral voor de branders en grills, een van de onderdelen die het meeste vet kunnen ophopen. Daarom is deze methode zeer effectief om het eraf te halen, zonder het risico te lopen dat u krassen maakt of het materiaal beschadigt. Deze methode kan ook gebruikt worden voor andere gebruiksvoorwerpen die veel vet bevatten.
Stap voor stap de keuken schoonmaken
Het eerste waar u aan moet denken bij het schoonmaken van de keuken is dat er maar twee producten nodig zijn die, als ze op de juiste manier worden gebruikt, zeer effectief zijn om al het vet te verwijderen. Het eerste is zeeppoeder, dat opgelost moet worden in koud water. Voor een glanzender resultaat kunt u een paar druppels azijn toevoegen.
Als alles goed bij elkaar is, plaatst u het fornuis of het keukengerei dat u wilt schoonmaken op het fornuis en laat u het een hele dag weken. Na deze tijd kunnen ze worden afgespoeld en, indien nodig, met een borstel worden schoongemaakt om vetresten te verwijderen, vooral bij de voegen.
Daarna kunt u de pan op een doek bij kamertemperatuur laten drogen of het overtollige water verwijderen en op de pan leggen. Als er etensresten op de pan zitten, kunt u deze het beste met veel water verwijderen en vervolgens deze methode toepassen, zodat het effectiever is.
Als ze schoon zijn, kunt u doorgaan met het schoonmaken van de rest van de keuken en hebt u in een paar stappen een vetvrije en opgeruimde ruimte.