Houd de koelkast op de juiste temperatuur om geld te besparen. Hoe kan ik voedsel- en geldverspilling voorkomen?

Wat is de optimale temperatuur in de koelkast om voedsel te bewaren? Hoe schik je producten op schappen en laden zodat ze langer meegaan? Deze paar eenvoudige tips zullen je geld besparen.

De koelkast biedt effectieve bescherming voor voedsel en gerechten die opnieuw kunnen worden opgewarmd. Niet iedereen beseft echter dat elk schap in de koelkast ontworpen is voor een andere groep producten, omdat verschillende niveaus verschillende temperaturen hebben. Hoe bewaar je voedsel op de juiste manier in de koelkast en welke temperatuur moet je instellen?

Temperatuur in de koelkast – waar leg je vlees en fruit?

Voedsel bederft door verkeerd bewaren in de koelkast. Hierdoor wordt voedsel en geld verspild.

Onthoud:

  • Het koudst is het koudst, dus bewaar vlees en vis op de onderste plank van de koelkast.
  • De middelste plank is gereserveerd voor bijvoorbeeld zuivelproducten, vleeswaren en kant-en-klaarmaaltijden.
  • De bovenste plank van de koelkast is de ideale plek voor producten in potten die langer houdbaar zijn.
  • Groente en fruit leggen we helemaal benedenin de lade, omdat dit de plek is met de hoogste temperatuur.
  • De deur van de koelkast is ook iets warmer dan binnenin, dus je kunt er sauzen of eieren in doen .

Weinig mensen beseffen dat de schappen in de koelkast verschillende temperaturen hebben en daarom geschikt zijn voor verschillende voedingsmiddelen.
Foto: shutterstock.com/FabrikaSimf

Wat moet de temperatuur in de koelkast zijn?

De juiste temperatuur in de koelkast is een effectieve bescherming tegen voortijdig bederf van voedsel, maar het is ook een kans om geld te besparen.
Hoeveel graden in de koelkast zorgt voor optimale omstandigheden voor voedsel?

  • Tussen 2 en 4 graden Celsius. Lagere waarden leiden automatisch tot hogere rekeningen.

Wat is nog meer de moeite waard om te onthouden om te voorkomen dat je te veel betaalt voor elektriciteit en voedsel verspilt?

  • Sluit de deur van de koelkast elke keer zorgvuldig.
  • Bewaar producten niet te dicht bij elkaar.
  • Laat geen nat voedsel in de koelkast staan.
  • Zet nooit heet voedsel in de koelkast.
Lees ook  Waarom probeer je de vingertest in de winkel niet eens? Het is een geweldige manier om te controleren of het vlees vers is.

Orde is het belangrijkste in de koelkast. Als je voedsel in bakken bewaart, kun je snel zien wat er in zit en wat er ontbreekt. Een extra manier om te besparen is om producten op houdbaarheidsdatum te rangschikken en de koelkast regelmatig, bijvoorbeeld één keer per week, goed te controleren en schoon te maken.

Lees ook  Voor de zachtste handdoeken ooit giet je gewoon in plaats van te spoelen! Uw handdoeken zullen net zo zacht zijn als in een hotel.

De temperatuur in de koelkast moet tussen de 2 en 4°C zijn, zodat voedsel niet snel bederft en de kosten lager zijn.
Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov

Wat moet de temperatuur in de vriezer zijn?

De diepvrieszone heeft ook invloed op de goede werking van de koelkast. Wat is de beste temperatuur in de vriezer?

  • De ideale omstandigheden zijn -18 graden.

Temperatuur vriezer – onthoud

De vriezer moet van tijd tot tijd worden ontdooid. IJs en rijp die zich ophopen op de wanden zorgen ervoor dat de vriezer de verkeerde temperatuur heeft en het apparaat niet naar behoren werkt. Daarom:

  • Haal voor het ontdooien de stekker uit het stopcontact en verwijder alle producten ( je kunt de koelkast ook grondig wassen).
  • Open vervolgens de deur van de vriezer; je kunt er ook een kom heet water in zetten.
  • Wanneer het ijs begint te smelten, veeg en reinig je de wanden met een spons.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *