Veel huisvrouwen kiezen glazen deksels voor hun pannen.
Je kunt ze begrijpen: dergelijk keukengerei heeft veel voordelen.
Door het gebruik van transparante deksels kan de kok bijvoorbeeld zien wat er in de pan of pot gebeurt en zo het kookproces controleren. Ze garanderen een gelijkmatige verhitting en houden de warmte binnen het kookgerei.
Maar er is een nadeel – het is er maar één, maar behoorlijk belangrijk.
Het ding is dat tijdens het gebruik, dergelijke covers snel bedekt raken met vet en andere verontreinigingen: zelfs vingerafdrukken zijn er duidelijk zichtbaar op.
Als je echter een truc kent, die door onze grootmoeders werd gebruikt, kun je de deksels gemakkelijk glanzend maken.
Hiervoor heb je een oplossing nodig van water en zetmeel, die het vuile oppervlak moet schoonvegen.
Het zetmeel verwijdert effectief vlekken en vuil, terwijl het water zorgt voor de nodige vochtigheid voor een goede reiniging.
Haal na het afvegen van de deksels een droge doek over de deksels om de achtergebleven oplossing volledig te verwijderen.
Het resultaat is een sprankelend, schoon oppervlak waar je elke dag plezier van zult hebben.