Hotels gebruiken deze eenvoudige techniek met slechts twee gewone producten om hun badkamers schoon te maken. De resultaten zijn echt indrukwekkend.
Zelfs nadat je je badkamer een goede schoonmaakbeurt hebt gegeven, kan er nog kalkaanslag blijven hangen en kunnen geuren van vocht of rioolwater snel weer de kop opsteken. Heb je al veel schoonmaakmiddelen geprobeerd, maar lijkt niets te werken? Heb je er ooit aan gedacht om deze truc te proberen die in veel hotels wordt gebruikt? Zij houden hun badkamers graag spik en span, dus het is een goed idee om hun voorbeeld te volgen.
Hotels gebruiken vaak eenvoudige maar effectieve methoden om ervoor te zorgen dat alles hygiënisch is. Een methode die steeds populairder wordt, is het gebruik van afwasmiddel en witte azijn samen om de badkamer schoon te maken. Deze methode is verrassend kosteneffectief en milieuvriendelijk, maar het is ook heel effectief in het verwijderen van vuil en kalkaanslag, het desinfecteren van oppervlakken en het schoon laten ruiken.
Waarom werkt dit mengsel zo goed?
Witte azijn is een geweldig natuurlijk ontkalkings- en desinfectiemiddel dat je voor bijna niets in elke supermarkt kunt kopen. Het is gemaakt van azijnzuur en lost kalkaanslag op, verwijdert bacteriën en bestrijdt schimmel – allemaal veelvoorkomende problemen in badkamers, waar vocht vaak hoogtij viert. Afwasmiddel is bedoeld om vet en vuil op te lossen. Dit product is ideaal voor het verwijderen van zeepschuim, watervlekken en andere aanslag die zich ophoopt op oppervlakken zoals spiegels, wastafels en badkuipen.
Door deze twee producten samen te mengen, werken ze veel beter. De azijn pakt de kalkvlekken aan, terwijl het afwasmiddel het vettige vuil aanpakt. In één simpele stap kun je alle oppervlakken in de badkamer desinfecteren, ontvetten en ontkalken.
Hoe gebruik je deze truc?
Meng gewoon gelijke hoeveelheden witte azijn en afwasmiddel in een spuitfles. Schud de twee vloeistoffen even om ze te mengen. Spuit het mengsel royaal op alle oppervlakken die je wilt schoonmaken, zoals kranen, douchewanden, tegels, wastafels, enz. Even een tip: vergeet niet de plekken schoon te maken waar kalk zich ophoopt, zoals rond kranen en in douchehoeken.
Mag dat ook schoonmaakazijn zijn ?
Zou ik niet doen. Dat is een stuk heftiger en gewone azijn werkt net zo goed 🙂