Hoe verwarm je in een flatgebouw zodat je geen hoge rekeningen betaalt? In tegenstelling tot wat je zou denken, is het aan- of uitzetten van de thermostaatkop op een minimum- of maximumwaarde niet de beste oplossing. Probeer deze eenvoudige methode en zie je verwarmingskosten dalen.
In oktober begint bijna overal het stookseizoen. Helaas kunnen de kosten voor het aanzetten van radiatoren een serieuze aanslag doen op je huishoudbudget. Vooral als we niet weten hoe we ze goed moeten gebruiken. Waar moet je op letten zodat je er later geen spijt van krijgt?
Hoe verwarm je in een flatgebouw zodat je geen hoge rekeningen betaalt? Stel de thermostaatkop als volgt in
Veel mensen denken dat de radiatorkop op “0” (of sneeuwvlokje) zetten betekent dat de hele kraan dichtgaat. Ondertussen gebeurt dat niet, anders zou het water bij een strenge winter kunnen bevriezen. Door de laagste waarde te kiezen, zal de thermostaat een constante temperatuur tussen 6 en 8 graden Celsius handhaven.
Hoe zien hogere waarden er meestal uit?
- Nummer één – de temperatuur op 12-13 graden houden,
- Twee – 15-16 graden,
- Drie – 18-20 graden,
- Vier – 22-26 graden,
- Vijf – 25-28 graden.
Hoe wordt aanbevolen om de radiator in te stellen zodat de kamer comfortabel is en de rekeningen niet aanzienlijk stijgen?
- Allereerst is het niet aan te raden om de thermostaat op “vijf” te zetten en zeker niet voor langere tijd.
- Kies in de woonkamer, eetkamer en gang in plaats daarvan stand 3.
- In de badkamer 4.
- In de slaapkamer is de ideale temperatuur echter 15 tot 16 graden, dus stand 2.
TIP! Vergeet niet dat tijdens het stookseizoen het ventileren van kamers, vooral slaapkamers (vooral net voor het slapengaan), net zo belangrijk is als het verzekeren van thermisch comfort. De beste manier om dit te doen is door de ramen vaak maar kort open te zetten, zodat de kamers niet te koud worden en er frisse lucht binnenkomt. Natuurlijk is het beter om dit niet te doen tijdens smoggevaarlijke uren.