Als je zin hebt in iets zoets en onweerstaanbaars, dan zijn zachte en luchtige yoghurtmuffins met Nutella de beste manier om ze te eten. precies wat je zoekt. Dit eenvoudige recept zal je verrassen met zijn luchtigheid en smeuïgheid, terwijl de hazelnootcrème het dessert een rijke, onweerstaanbare smaak geeft. Perfect als ontbijt, bij de koffie of als zoete traktatie voor kinderen en volwassenen. Maak deze muffins en geniet van de hemel in je mond!
Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag leuke tips vindt.
Zachte en luchtige yoghurtmuffins met Nutella
Wat we nodig hebben:
Deeg:
- 2 eieren
- 8 g vanillesuiker
- 110 g suiker
- snufje zout
- 125 g witte yoghurt
- 50 ml melk
- 100 ml olie
- 200 g bloem + 8 g bakpoeder
Overig:
- muffin papieren cupcakes
- Nutella – naar smaak
Voor de laatste versiering en bestrooiing
Hoe te werk te gaan:
1. Deeg: Kraak de eieren in een kom, voeg de vanillesuiker en een snufje zout toe. Roer vervolgens de witte yoghurt erdoor, giet de melk erbij en voeg de olie toe – meng met een garde en giet als laatste de gezeefde bloem gemengd met bakpoeder erbij – meng goed tot een glad deeg.
2. 2. Plaats de muffinvormpjes in het muffinblik en schep het beslag er gelijkmatig in en bedek met een schep Nutella.
3. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot de boven- en onderkant goudbruin zijn.
4. Versier na het bakken met Nutella en gezeefde poedersuiker.
5. Serveer de zachte en luchtige yoghurtmuffins met Nutella met liefde, smaak en plezier.
Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!
Als je ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.