Yoghurtcake, luchtig als een soesje – slechts 5 ingrediënten!


Bereid je voor op de ultieme traktatie voor je smaakpapillen met ons recept voor een yoghurtcake die zo licht is als een soesje en slechts 5 ingrediënten nodig heeft! Dit eenvoudige recept geeft je een verfrissende smaak en perfecte textuur waar je zeker blij van wordt. Dus, zullen we het doen?

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep, waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


Yoghurtcake

Wat we nodig hebben:

  • 350-400 g Griekse yoghurt
  • 4 eieren (eiwit en eigeel gescheiden)
  • 3 el suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels maïzena
Lees ook  Is het goed om koffie te drinken op een lege maag? Ik heb hier alle informatie die je nodig hebt.

Hoe te werk gaan:

1. Begin met het scheiden van de eiwitten van de dooiers van de vier eieren. Voeg aan de dooiers drie eetlepels suiker, één theelepel bakpoeder en drie eetlepels maïzena toe. Meng deze ingrediënten grondig.

2. Voeg vervolgens 350 tot 400 gram Griekse yoghurt toe aan dit mengsel. Meng opnieuw, maar wees gewaarschuwd – niet mengen!

3. Klop vervolgens je eiwitten stijf in een kom. Spatel dit luchtige mengsel voorzichtig door het mengsel, maar nogmaals, probeer de sneeuw zo luchtig mogelijk te houden en niet te laten stremmen.

4. Gebruik een bakvorm met een diameter van 16 tot 18 centimeter en bekleed deze met bakpapier. Giet het voorbereide deeg in de vorm en plaats in de oven. Bak de taart 50 minuten op 170 graden Celsius. Verlaag na deze tijd de temperatuur naar 140 graden en bak nog 10 minuten.

Lees ook  Bladerdeegslakken: Eenvoudig en snel lekker

5. Als de cake gebakken is, laat je hem 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan om af te koelen. Bestrooi tot slot met poedersuiker en serveer.

Klaar! Geniet ervan! 🙂

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *