Wat is de beste manier om dille in te vriezen om het vers te houden? Ik zou niet aanraden om ijsdozen te gebruiken.

De toevoeging van bevroren dille aan een gerecht kan herinneringen oproepen aan de zomer, zelfs in de wintermaanden. Deze aromatische specerij kan gerechten een karakteristiek smaakprofiel geven. De praktijk van het invriezen van dille in ijsdozen is echter het onderwerp geweest van enige humor. Toch bewaart deze methode de eigenschappen van dille niet optimaal. Wij presenteren een superieure techniek voor het invriezen van dille die het proces zal stroomlijnen.

Het invriezen van dille is een veel effectievere manier om de smaak en eigenschappen te behouden dan drogen. Er zijn echter ook valkuilen. In de geest van zero waste gebruiken we hiervoor vaak ijsdozen. Dit is echter niet alleen onhandig, maar ook ongezond. IJskartons zijn niet ontworpen om voedsel opnieuw in te vriezen en kunnen na verloop van tijd barsten of schadelijke stoffen afgeven. Dus hoe vries je dille in om het gezond en vers te houden?

Lees ook  Recept voor custard - alleen bladerdeeg en vanillepudding

Hoe vries je dille in? Gebruik deze verpakking

Dille invriezen in grote dozen heeft veel nadelen die je met een eenvoudige truc kunt vermijden. Was en droog de dille eerst grondig en hak het dan fijn. Maak dan een bak klaar om de ijsblokjes in in te vriezen. Deze is gemaakt van plastic, dat geschikt is om herhaaldelijk in te vriezen. Leg de dille in de compartimenten van het bakje en bedek het met olijfolie of je favoriete olie van goede kwaliteit. Plaats het geheel in de vriezer. Op deze manier heb je dille ingevroren in kleine porties die je ongeveer een jaar kunt bewaren. Je hoeft de peperkorrels niet meer zenuwachtig uit het ijsbakje te schrapen.

Lees ook  Krokante aubergines in kaaskorst met citroen-komkommersalade met munt - een makkelijke en heerlijke delicatesse

Hoe gebruik je ingevroren dille in olijfolie?

Bevroren dille in olie gebruiken is heel gemakkelijk, omdat het product al goed gesneden is. Dilleblokjes kunnen worden toegevoegd aan soepen of sauzen om hun smaak te versterken. De kruiden die je op deze manier bereidt, verrijken de smaak van de aardappelen. Het is ook geschikt voor het koken van kool, waar we niet voor niets dille aan toevoegen. Het helpt de spijsvertering zodat kool- of peulvruchtengerechten geen opgeblazen gevoel veroorzaken.

In olie ingevroren dille heeft nog een nut dat specerijen bevroren in een ijskarton niet hebben. Groenten of vlees kunnen worden gebakken in olijfolieblokjes, op ongeveer dezelfde manier als in gearomatiseerde oliën. De smaak van op deze manier gebakken gerechten zal dieper zijn en herinneringen oproepen aan zomerse gerechten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *