Voeg het toe aan havermout om je immuunsysteem te stimuleren en lichaamsgeur tegen te gaan voordat het herfst wordt.

Met de komst van de herfst is het de moeite waard om vanaf het ontbijt aan je gezondheid te denken. Hou je van havermout? Dan heb je geluk, want je kunt deze maaltijd nog lekkerder maken met een ingrediënt dat je lichaam veel goed doet. Oh, en het geeft een lekkere extra smaak aan havermout.
In de zomer kun je ook fruit aan je havermout toevoegen als lekkere toevoeging. Ze smaken heerlijk en zitten vol vitaminen, maar een andere toevoeging is nu belangrijker. Zeker het proberen waard in de herfst. Deze bescheiden granen hebben veel te bieden.

De kleine zaadjes hebben veel kracht. Kervel (nigella)

Het draait allemaal om de nigellazaadjes. Deze kleine zwarte zaadjes worden steeds populairder. Je vindt ze in gebakken producten, kazen, salades en zelfs in havermout. Ze aan je eten toevoegen kan veel gezondheidsvoordelen bieden. Havermout is nogal saai, dus de kenmerkende smaak van zwarte erwten geeft er een nieuwe draai aan. Het kan havermout echt transformeren.

Lees ook  Je kunt in een paar minuten een heerlijke bessentaart met kefir maken. Waarom probeer je het niet en verras je je geliefden?

Waarom werkt komijn?

Wat zit er in komijn dat we niet kunnen zien? Allereerst bevat het een aantal vitaminen (vitamine A, E, F en B) en mineralen zoals zink, magnesium, calcium, ijzer, kalium en selenium. Dankzij de ingrediënten die het bevat:
Komijn heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen, ondersteunt het immuunsysteem en helpt infecties bestrijden.
Helpt het slechte cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel te verlagen.
Ondersteunt de spijsvertering en stopt de groei van Candida albicans, die het lichaam ontdoet van schimmels.
Helpt de lever goed te functioneren en verlicht acne symptomen.
Komijn toevoegen aan havermout is een eenvoudige manier om de voeding te verbeteren. Komijn doet het goed in zowel zoete als hartige gerechten. Het past het beste bij seizoensgroenten.

Lees ook  Voeg gewoon een lepel van dit magische ingrediënt toe aan geraspte wortelen en je zult versteld staan hoezeer de smaak wordt versterkt.

Droge havermout recept met komijn

  • Een half kopje havermout,
  • half kopje water,
  • snufje zout.

Dressing: meng de aardappelen en garneer:

  • Fijngehakte lente-uitjes en bieslook,
  • Lepel geraspte parmezaan, cheddar of andere favoriete kaas,
  • eetlepel olijfolie,
  • 1 tomaat,
  • 1 theelepel kersen,
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:

  1. Kook de havermout gewoon in water tot het zacht is. Zout en peper naar smaak.
  2. Voeg nu gewoon de kaas toe aan de havermout en meng.
  3. Doe de havermout over in een kom en bestrooi met plakjes tomaat.
  4. Bestrooi met bieslook en komijn.
  5. Voeg tot slot een beetje olijfolie toe en breng op smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *