Vlees op deze manier marineren is een grote fout! Let op dit detail en je bent in een mum van tijd op weg om een pro te worden in het bereiden van vlees!

Vlees marineren is een geweldige manier om de smaak en textuur van gerechten te verbeteren. De juiste marinade verbetert niet alleen de eigenschappen van het vlees, maar beïnvloedt ook de sappigheid en malsheid ervan. Volg gewoon een paar basisregels om fouten te voorkomen die niet alleen kunnen leiden tot een bedorven smaak, maar ook tot voedselvergiftiging.

Waarom vlees marineren? Deze eenvoudige stap verbetert de smaak

Vlees marineren is een geweldige manier om de smaak, textuur en sappigheid te verbeteren. Het vlees krijgt meer smaak en het gebruik van zure ingrediënten zoals azijn, citroensap of yoghurt helpt om de vezels van het vlees zachter te maken, waardoor het malser wordt tijdens het koken.
Marineren laat ook de specerijen en kruiden beter intrekken, waardoor het gerecht rijker en voller van smaak wordt. Bovendien kan de juiste marinade voorkomen dat vlees uitdroogt wanneer je het grilt of braadt. Dit is vooral belangrijk voor mager vlees zoals kipfilet.

Lees ook  De bouillon blijft vers en wordt niet zuur. Het blijft tot drie maanden na het koken vers. Dit is het soort advies dat moeders hun dochters geven.

Velen van ons maken deze fout. Het kan leiden tot vergiftiging

Een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken bij het marineren van vlees is timing. Het is belangrijk voor zowel de smaak als de veiligheid.

Als je vlees te lang marineert, wordt de natuurlijke smaak overstemd door de kruiden. Dat is echter niet het grootste probleem. Het is geen goed idee om vlees te lang in de marinade te laten als je het op kamertemperatuur marineert. De USDA zegt dat je rauw vlees maximaal twee uur uit de koelkast mag laten. Als je het te lang laat liggen, kunnen bacteriën groeien en voedselvergiftiging veroorzaken. Als je het vlees in de koelkast bewaart, kun je het 24 uur laten staan.
Het is ook goed om te weten dat langer marineren dan 48 uur de textuur van het vlees kan beïnvloeden. Het kan te zacht worden en uit elkaar vallen. Het vlees zal ook zijn stevigheid verliezen en rubberachtig worden.

Lees ook  Het zou heel handig zijn om te weten hoe lang jam of komkommers houdbaar zijn na opening en waar ik ze het beste kan bewaren!

Welke kruiden voeg je toe aan de marinade?

Marinades voor vlees gebruiken meestal olie, honing en een zuur ingrediënt, zoals citroen of azijn. Aan zo’n basis kunnen verschillende specerijen worden toegevoegd, waaronder knoflook of verschillende kruiden.

Dit zijn de kruiden die je het beste aan een marinade kunt toevoegen:

  • Tijm,
  • knoflook,
  • marjolein,
  • zoete paprika,
  • rozemarijn,
  • komijn,
  • dragon,
  • hete pepers,
  • hete pepers
  • koriander.

Bij het marineren van vlees zijn er geen grenzen aan de verbeelding!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *