Tip voor een luxe lunch – Varkensvleesmix met frietjes


Dit recept voor varkensvleesmix is snel en gemakkelijk te bereiden en biedt je een kenmerkende smaak dankzij de kruiden en sojasaus. Samen met uit de oven is het een geweldige snelle maaltijd die de smaakpapillen van alle liefhebbers van Chinees eten zal bevredigen en een heerlijke combinatie van smaken biedt. Probeer dit eenvoudige en heerlijke recept en trakteer jezelf op een exotische ervaring in het comfort van je eigen huis.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips voor hartig eten vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten met !

Varkensvlees mengsel met frietjes

Wat we nodig hebben:

  • 500 g varkenspoot (noot), in noedels gesneden
  • Zout naar smaak
  • Kruiden voor Chinees eten (naar voorkeur)
  • 3-4 eetlepels sojasaus
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel solamyl (of ander verdikkingsmiddel)
  • 1 ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1-2 paprika’s, in reepjes gesneden
  • 100 g , in plakjes gesneden
  • 1 prei, gesneden
  • 100 g vroege kool
  • Olie om te bakken
  • Water
  • Hete peperpasta (optioneel, voor liefhebbers van pittige smaak)
  • Knoflook donkere saus (optioneel, voor intense smaak)
Lees ook  Legendarische Hongaarse pannenkoeken zoals adem: licht en luchtig beslag - geen vulling nodig!

Hoe te werk te gaan:

1. Snijd de varkenspoot in noedels en zout ze naar smaak. Voeg de specerijen voor de chinees toe en overgiet ze royaal met sojasaus om ze een aparte smaak te geven. Voeg ook een eierdooier en een theelepel salami toe, die helpen om het vlees dikker te maken en zorgen ook voor een mooiere saus. Laat het vlees een nacht in de koelkast staan om de kruiden goed op te nemen.

2. Fruit in een koekenpan de gesnipperde ui en knoflookplakjes in olie tot ze geel kleuren en een milde uiensmaak krijgen.

3. Voeg de gesneden varkenspootnoedels toe en bak ze tot ze een mooie gouden kleur krijgen.

4. Voeg dan de gesneden paprika’s, champignons, prei en vroege kool toe en blijf sauteren. Je kunt een beetje water toevoegen zodat de groenten beter sudderen en niet aan de pan blijven plakken.

5. Bereid de bouillon van het vlees en de groenten die tijdens het braden ontstaan. De bouillon apart.

Lees ook  Ontdek het recept voor het duivelse vleesmengsel voor toastjes

6. Nadat de groenten zacht zijn geworden, voeg je water toe en laat je het mengsel koken.

7. Voeg hete peperpasta toe als je van een pittige smaak houdt, en donkere knoflooksaus als je van een intensere smaak houdt.

8. Maak vooral het sap van de restjes klaar en verdik het met een theelepel salami.

9. Meng het vlees en de groenten en giet het sap erover. Roer goed door en laat alles even koken zodat de smaaksensaties zich combineren.

10. Serveer het afgewerkte mengsel met ovenfrietjes of als bijgerecht bij andere gerechten, afhankelijk van je voorkeur.

Geniet!

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *