Snelle avondsnack van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

Op zoek naar een snel en smakelijk idee voor een avondtraktatie of een eenvoudig diner? Dit lekkere bladerdeeg gevuld met salami en kaas is de perfecte keuze! Het kost maar een paar minuten om te maken en het resultaat zal iedereen bevallen – het knapperige bladerdeeg gevuld met heerlijke vulling is geweldig om voor de tv te zitten of als snelle snack voor een onverwachte bezoeker. Bovendien kun je het aanpassen aan je eigen smaak en een makkelijk maar smakelijk gerecht maken dat in een mum van tijd van je bord verdwijnt.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips voor hartig eten vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Bladerdeeg gevuld met salami en kaas

Wat we nodig hebben:

  • 400 g
  • 100 g tomatensaus
  • 5 g zout
  • 20 ml olijfolie
  • sesamzaadjes – naar smaak
  • 100 g parmezaanse kaas

Volgende:

  • 400 g bladerdeeg
  • 200 g geperste kaas
  • 150 g
  • 1 ei/dooier – om te smeren
Lees ook  Zelfgemaakte Parijse repen? Makkelijker dan je denkt - Kerstkoekjes

Overige:

  • een beetje bloem – om op het deeg te strooien
  • sesamzaadjes – om te versieren
  • maanzaad – voor decoratie

Dressing – saus:

  • 30 g boter
  • 25 g bloem
  • 200 ml bier
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 g zout
  • een snufje chilipeper of naar smaak

Hoe te werk te gaan:

1. Giet de tomatensaus in een kom, breng op smaak met zout en voeg de olijfolie toe – goed mengen.

2. Verdeel de saus over 1/2 vel bladerdeeg, bestrooi met sesamzaadjes en geraspte parmezaanse kaas.

3. Vouw de plakjes vervolgens dubbel en gebruik een deegroller om ze in vierkanten te vormen en bedek ze met perkament.

4. Bereid een tweede bladerdeeg voor: leg 1/2 van de plakjes kaas netjes naast elkaar en schik vervolgens de salami rondjes dik.

5. Vouw ze dan dicht en gebruik een deegroller om de plakken in vierkanten te vormen en bedek ze met perkament.

Lees ook  Verbazingwekkende gevulde taart: de grootste delicatesse gemaakt van appels en kwark

6. Leg ze op een bakplaat en snijd het perkament doormidden. Bestrijk vervolgens beide vellen met losgeklopt ei/eigeel zodat ze mooi goudbruin worden.

7. Strooi sesamzaad op het eerste bladerdeeg en maanzaad op het tweede bladerdeeg.

8. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

9. Dressing – saus: Doe ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe – roer en kook op laag vuur tot de eerste belletjes verschijnen. Giet dan het bier erbij en voeg de geraspte kaas toe – roer. Breng op smaak met zout en voeg eventueel wat Spaanse peper toe.

Klaar! Serveer ze met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet hebt, vertel het ons dan zeker in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten zult vinden.


VIDEO GIDS:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *