Snel vanilledessert met gecondenseerde melk en gekarameliseerde bananen – het perfecte genot in een glas

Als je op het laatste moment iets snel en lekkers zoekt, dan is dit vanilledessert met gecondenseerde melk en gekarameliseerde bananen de juiste keuze! Het in potjes bereide dessert is niet alleen mooi om te zien, maar ook ongelooflijk lekker. Slechts een paar eenvoudige ingrediënten en je hebt een kant-en-klaar zoet wonder. Laten we beginnen met het recept!

Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag leuke tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Vanille dessert met gecondenseerde melk en gekarameliseerde bananen in glazen

Wat hebben we nodig?

Crème:

  • 1 eierdooier
  • vanille-extract – naar smaak
  • 200 ml
  • 600 ml melk
  • 70 g maïzena
Lees ook  Dit is een weinig bekend trucje, en een geweldige manier om van uien- en knoflookgeur op je handen af te komen.

Gekarameliseerde bananen:

  • 3 bananen
  • 150 g suiker + 50 ml water

Hoe te werk gaan:

1. Crème: Giet het eigeel in een steelpan, voeg het vanille-extract en de gecondenseerde melk toe – meng met een garde. Giet geleidelijk de melk erbij en voeg onder voortdurend roeren de maïzena toe. Zet de steelpan op het fornuis en kook de room opnieuw op een laag vuur, onder voortdurend roeren, tot hij is ingedikt.

2. Giet de ontstane room gelijkmatig in glazen en laat even staan.

3. Gekarameliseerde bananen: Doe de suiker in een pan en karameliseer het door te roeren. Roer dan de in plakjes gesneden bananen erdoor en voeg het water toe – roer en kook op laag vuur.

Lees ook  Verfrissende slagroomtaart met kwark en stukjes mandarijn

4. Verdeel het verkregen glazuur gelijkmatig over de room in de potten en zet 5 uur in de koelkast.

5. Serveer met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *