Sneeuwmosselen met walnootcrème – Laskonky


Op zoek naar een zoete lekkernij voor bij de koffie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag maken we samen heerlijke sneeuwschalen met notencrème – laskonky, die je waarschijnlijk wel kent. Om deze lekkernij te maken, heb je eenvoudige ingrediënten nodig die je zeker in huis hebt. Eén hapje brengt je meteen in een wereld van gelukzaligheid die je niet meer wilt verlaten! Met een kop heerlijke koffie erbij voelt het alsof je op een wolk zit.

Bezoek ook onze Facebookgroep, waar je elke dag geweldige tips vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten op !

Sneeuwmosselen met walnootcrème – Laskonky

Wat hebben we nodig?

Sneeuwschalen:

  • 4 eiwitten
  • 220 g suiker
  • 107 g gemalen walnoten + 67 g poedersuiker

Walnootcrème:

  • 200 ml melk
  • 4 eierdooiers
  • 35 g maïzena
  • 1 theelepel bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 170 g boter
  • 2 eetlepels gemalen walnoot
  • 1 theelepel gemalen koffie + 40 ml water + 1 eetlepel rum

Voor het versieren:


Hoe te werk te gaan:

1. Sneeuwschalen: Doe je eiwitten in een kom, plaats ze boven een pan met kokend water en voeg de suiker toe – roer tot je een temperatuur van 73°C hebt.

Lees ook  MILKY WAY een lekkernij waar we dol op zijn: Geen twijfel mogelijk, dit is het beste cheesecake dessert onder de zon

2. Doe het vervolgens over in de kom van een robotmixer en klop gedurende 15 minuten tot een mooi stijf wit schuim.

3. Meng in een kom de gemalen walnoten met de poedersuiker en vouw de gezeefde ingrediënten geleidelijk in de kom met de opgeklopte eiwitten – goed mengen.

4. Maak een sjabloon in de vorm van een lascone door deze van tevoren in te smeren met olie en op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen. Breng met een lepel de sneeuwvlokken aan, verspreid ze gelijkmatig, strijk ze glad en verwijder dan het sjabloon.

5. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 60-65 minuten op 100°C en je zou knapperige lascals moeten hebben wanneer ze gebakken zijn.

6. Notencrème: Giet in een andere kom 50 ml melk en voeg de eidooiers toe – meng en voeg dan de maïzena en de bloem toe – roer.

7. Giet de resterende melk in een steelpan op het fornuis en giet het gestolde mengsel erbij en roer de suiker erdoor – kook op laag vuur tot het ingedikt is.

Lees ook  Snelle orkaan appeltaart - gewoon het deeg mengen en bakken maar

8. Doe 150 g boter in een andere kom en zet de resterende 20 g opzij. Klop het tot een boterschuim en voeg geleidelijk de custardroom toe tijdens het kloppen – goed opkloppen.

9. Klop de resterende 20 g boter in een kleine kom en voeg al kloppend de gemixte gemalen walnoten en koffie toe en voeg de rum toe. Spatel dan het opgeklopte mengsel door de opgeklopte botercrème en custard – klop door elkaar en doe over in een decoreerzak.

10. Spuit met behulp van de decoreerzak de custard bovenop de bodem en bedek met een tweede lasagne.

11. Garneer met een walnoot aan het einde en serveer met liefde en veel smaak.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebookgroep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *