Scones van slagroomdeeg en mayonaise: Traditioneel recept in een modern jasje


Herfst is de tijd van het jaar waarin oude familie . En dat is precies wat dit recept voor scones met slagroomdeeg en mayonaise is. Hoewel de combinatie van ingrediënten ongebruikelijk lijkt, is het resultaat absoluut perfect!

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 g gewone bloem
  • 200 ml slagroom
  • 45 g mayonaise
  • 100 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 1 blokje gist
  • 80 g suiker
  • Vanillesuiker
  • 1 eetlepel rum
  • Snufje zout

Vulling van kwark:

  • 500 g cottage cheese (in folie)
  • Suiker naar smaak
  • 1 ei
  • Citroenzeste
  • Rum naar smaak
  • 2 theelepels zetmeel solamyl
  • Kruim (halfmeel, griessuiker, boter)

Werkwijze:

1) De zuurdesem starter bereiden: Maak een zuurdesem starter met gist, een theelepel suiker en melk.

Lees ook  Zelfgemaakte zure room langos

2) Deeg: Voeg geleidelijk de andere ingrediënten toe aan de zuurdesem starter en werk tot een glad deeg. Laat het ongeveer een uur rijzen.

3) Kwarkvulling: Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.

4) Verkruimelen: Bereid de crumble naar eigen inzicht en smaak.

5) De koekjes vormen: Vorm het gerezen deeg in kleinere broden. Doe de vulling in elk van de broden, wikkel ze in en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een kuiltje, bestrijk met eiwit en bestrooi met kwark, jam en kruimeldeeg. Laat ongeveer 15 minuten rijzen.

6) Bakken: Bak ongeveer 15 minuten op 190°C, maar let op je oven en pas aan indien nodig.

Lees ook  Probeer deze aardbeien matcha havermouttaart eens - Healthy Munchies!

7) Afwerking: Na het bakken kun je de koekjes bestrijken met gesmolten boter en rum voor extra smaak en glans.

Aanbeveling:

Je kunt de scones warm of gekoeld serveren, afhankelijk van je smaak. De combinatie van slagroomdeeg en mayonaise maakt ze erg luchtig en lekker. Ze zijn perfect voor een herfstmiddag met thee of koffie.

Conclusie:

Ga met ons terug naar de traditie en bak deze heerlijke koekjes. Of je ze nu voor je familie of vrienden maakt, iedereen die ze proeft zal er gegarandeerd blij mee zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *