Recept voor zelfgemaakte knoedels: Ik maak geen andere


Potnoedels zijn een klassieker uit de Tsjechische keuken, ze zijn eenvoudig te bereiden en vormen een perfecte aanvulling op veel traditionele gerechten. Voor deze variant worden eenvoudige mokmaten gebruikt, waardoor het een ideale keuze is voor een snelle lunch of diner.

Recept voor Zelfgemaakte Pot Knoedels:

Ingrediënten:

  • 1 kop halfgrove bloem
  • 1 kop melk
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel zout
  • 2 witte broodjes
  • 2 eiwitten (voor sneeuw)
  • Bieslook, peterselie (optioneel, om smaak toe te voegen)
  • Reuzel om de kopjes in te vetten

Werkwijze:

1) Basismix: Meng de halfgrove bloem, melk, eierdooiers en zout tot een gladde massa.

Lees ook  Zeer smakelijke Ischel-cakes - Kerstsnoepjes

2) De broodjes bereiden: Snijd de broodjes in blokjes en roer ze door het voorbereide mengsel.

3) Het eiwit besneeuwen: Klop het eiwit tot een stijve sneeuw en vouw het voorzichtig door het mengsel. Je kunt gehakte bieslook of peterselie toevoegen voor meer smaakvariatie.

4) De kopjes bereiden: Vet vier bekers grondig in en vul ze voor driekwart met het mengsel.

5) Knoedels koken: Plaats de kopjes in een pan met water zodat het water tot de bodem van de lipjes van de kopjes komt. kook onder een deksel gedurende 30 minuten.

Lees ook  Als je merkt dat de dooier in het ei deze kleur heeft, is het een goed idee om te controleren of het om een kwaliteitshoen gaat.

Conclusie

Knoedels in potten zijn een uitstekende begeleiding bij vlees met jus of andere hoofdgerechten. Ze zijn gemakkelijk en snel te bereiden, maar verrijken de eetervaring met een traditioneel Tsjechisch element. Geniet er warm van met je favoriete saus of ander bijgerecht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *