Recept voor custard – alleen bladerdeeg en vanillepudding


Met dit recept maak je een heerlijke custard die een combinatie is van knapperig bladerdeeg, romig en . Deze combinatie van smaken en texturen is gewoonweg onweerstaanbaar en zal dessertliefhebbers verrukken.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Recept voor crème fraiche:

Wat we nodig hebben:

:

  • 2 bladen
  • 2 vanillepuddingen
  • 700 ml melk
  • 250 g toegestane boter
  • 500 ml slagroom (33%)
  • 2 slagroomverdikkers
  • 500 g mascarpone
  • Suiker naar smaak

Hoe te werk te gaan:

1. Begin met het bereiden van het bladerdeeg. Prik eerst voorzichtig met een vork in de bladerdeegvellen om te voorkomen dat ze tijdens het bakken gaan opzwellen en bak ze op 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn. Het is aan te raden om een vel bladerdeeg voor het bakken in kleinere vierkanten of rechthoeken te snijden, zodat het deeg makkelijker te snijden is.

Lees ook  Vergeet de in de winkel gekochte koekjes - Recept voor heerlijke zelfgemaakte chocolate chip cookies!

2. Bereid de custardcrème. Kook 2 vanillepuddingen volgens de aanwijzingen op de verpakking met ongeveer 700 ml melk. Laat de puddinkjes afkoelen als ze gekookt zijn.

3. Klop de afgekoelde pudding tot een gladde massa om een romige consistentie te krijgen. Voeg dan 250 g van de losgemaakte boter toe en klop tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn. Hierdoor ontstaat een romige vanillelaag voor de vla.

4. Bereid de tweede slagroom. Klop in een geschikte kom 2x 250 ml slagroom (33%) samen met 2 slagroomverstevigers tot je een stijve slagroom krijgt.

5. Voeg 500 g mascarpone toe aan de slagroom en voeg suiker naar smaak toe. Mix de slagroom met een garde goed door tot het een gladde en romige consistentie heeft.

6. Nu kun je beginnen met het vouwen van de custard. Verdeel de custardcrème die je in de tweede stap hebt bereid over de onderste deeglap. Smeer het uit tot een gelijkmatige laag.

Lees ook  Is het veilig om zelfgemaakte soep in de koelkast te bewaren?

7. Verdeel de slagroom over de vla en dek af met bladerdeeg.

8. Laat de voltooide custard tot de volgende dag in de koelkast staan. Zo worden de smaken en de consistentie van de vla dieper en wordt het dessert nog perfecter.

9 Zodra de vla voldoende heeft gerust, kun je hem in porties snijden en serveren. Geniet van deze heerlijke en romige traktatie die niet alleen jou, maar ook je smaakpapillen zeker zal bevallen.

Veel plezier!

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *