Parijse minicakejes met cottage cheese


Parijse mini scones met zijn de perfecte zoete verleiding voor alle dessertliefhebbers. De delicate custardcrème gaat perfect samen met het zachte deeg dat smelt op de tong. Deze kleine cakejes zijn perfect voor bij de koffie ’s middags of als zoetigheid na het eten. Maak ze thuis klaar en verras je geliefden met een heerlijke combinatie van smaken waar ze dol op zullen zijn. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar smaken ook als iets uit een echte Parijse patisserie!

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Als jij ook een favoriet hebt, post er dan zeker over in onze Facebookgroep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten zult vinden.


Parijse mini taartjes met kwark

Wat hebben we nodig?

Voor het deeg:

  • 125 ml water
  • 125 ml melk
  • 100 g boter
  • 150 g bloem
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 10 g suiker
  • 3 g zout

Voor de room:

  • 250-300 g zoete wrongel (korrelig; koud, net uit de koelkast)
  • 200-250 ml slagroom (koud, vers uit de koelkast)
  • 60 g poedersuiker
  • 8 g vanillesuiker (optioneel)
Lees ook  Yoghurtcake, luchtig als een soesje - slechts 5 ingrediënten!

Overige:

  • poedersuiker – voor decoratie

Met deze ingrediënten maak je 15 mini “Paris Brest” cakejes.


Hoe te werk te gaan:

1. Bereid het deeg: Giet het water en de melk in een steelpan met zware bodem. Voeg zout, suiker en boter toe. Verwarm deze ingrediënten tot ze het kookpunt bereiken.

2. Voeg alle gezeefde bloem toe. Verwarm het beslag op laag vuur gedurende 5 minuten tot het glad is en lichtjes loskomt van de zijkanten van de pan, terwijl je krachtig roert met een houten lepel. Er zal zich een dun laagje beslag vormen op de bodem en zijkanten van de pan.

3. Haal het deeg van het vuur en doe het over in een kom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer regelmatig.

4. Voeg geleidelijk (een voor een) de eieren toe aan het beslag en meng elke keer tot een glad beslag. Je zou een halfvast beslag moeten krijgen dat langzaam van de lepel of spatel druipt en een vogelbek vormt (je kunt het laatste ei in etappes toevoegen om te voorkomen dat het beslag te vloeibaar wordt).

Lees ook  5 geweldige kerstsnoeprecepten die iedereen kan maken

5. Doe het deeg over in een decoreerzakje met een spuitmondje met een diameter van 1-1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van ringen.

Om gelijkmatige cakes te krijgen, teken je cirkels met dezelfde diameter op de achterkant van het bakpapier.

6. Bak de cakejes 30-35 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

7. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd ze dan in de lengte doormidden.

8. Maak de slagroom: doe in een diepe kom het zoet (als het korrelig is, haal het dan van tevoren door een fijne zeef of mix het), de poedersuiker en de slagroom. Klop ze met een mixer tot zich permanente pieken vormen.

9 Doe de slagroom over in een decoreerzakje en smeer het op de onderste helften van de koekjes. Beleg ze dan met de bovenste helft.

10. Bestrooi de koekjes met poedersuiker.

11. Serveer de mini “Paris Brest” koekjes met veel plezier!

We wensen je een goede smaak!

Ik weet zeker dat je geïnteresseerd zult zijn:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *