Neem je appels en bereid deze eenvoudige en snelle taart vol appels met een minimale hoeveelheid deeg


De herfst is aangebroken en daarmee ook het seizoen om ongelofelijk veel appels van eigen bodem in te slaan. Als je op zoek bent naar een lekkere manier om die sappige en zoete appels te gebruiken, dan hebben wij het perfecte recept voor je! Dit recept zit boordevol herfstsmaken, ruikt heerlijk als het gebakken is en smelt letterlijk op de tong dankzij het zachte deeg. Laten we samen deze heerlijke traktatie bereiden, die elke liefhebber van zelfgemaakte lekkernijen zal bevallen!

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt.


Appeltaart vol appels

Wat we nodig hebben:

  • 4 grotere appels (gebruik een willekeurige, voel je vrij om verschillende variëteiten te mengen – als je meer in huis hebt, maak )
  • 2 middelgrote eieren
  • 75 ml slagroom of kookroom (als je dit niet in huis hebt, vervang het dan door melk)
  • 35 g suiker (je kunt klassieke kristalsuiker gebruiken of bijvoorbeeld rietsuiker, vanillesuiker, etc.)
  • 55 g halfgrove bloem (kan worden vervangen door een gezondere optie)
  • 1 theelepel bakpoeder (je kunt de rest van het pakje gebruiken voor bijvoorbeeld )

Hoe te werk te gaan:

1. Bereiding van de appels: Bereid eerst de appels voor (4 grotere). Was ze en schil ze. Als je appels hebt met een mooie schil, kun je die erop laten zitten, de appels bevatten dan nog meer vezels.

Rasp ze grof om grotere stukken te krijgen. Je kunt ze ook dunner snijden als je wilt. Zet de appels apart.

2. Het deeg bereiden: Kraak in een kom de eieren (2 middelgrote).

Voeg slagroom of kookroom (75 ml) toe. Meng de eieren en de room grondig met een handklopper of elektrische klopper op lage snelheid.

3. Voeg suiker en bloem toe: Voeg suiker (35 g) toe aan het opgeklopte mengsel. Je kunt gewone kristalsuiker gebruiken, maar voor een sterkere smaak is het aan te raden om rietsuiker of zelfs vanillesuiker te gebruiken.

Lees ook  Scones van slagroomdeeg en mayonaise: Traditioneel recept in een modern jasje

Meng in een andere kom de halfgrove bloem (55 g) met het bakpoeder (1 theelepel). Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het eimengsel. Het is mogelijk om de bloem en het bakpoeder direct in de kom met het eimengsel te mengen. Meng alle ingrediënten goed tot een glad deeg zonder klontjes.

5. Bereid de vorm voor en zet de taart in elkaar: Bereid een cakevorm met een diameter van 20 cm voor en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de geraspte appels gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.

Giet er vervolgens het voorbereide beslag overheen. Roer goed om het beslag tussen alle appels te krijgen. Deze stap is belangrijk om een gelijkmatige consistentie te krijgen – hierdoor wordt de taart lekker vochtig en vol appelsmaak wanneer hij gebakken wordt.

6. Bakken: Verwarm de oven voor op 190 °C. Plaats de taartvorm in de oven en bak ongeveer 45 minuten, of tot het oppervlak van de taart licht goudkleurig is en zich een dunne korst heeft gevormd. Als je een knapperiger oppervlak wilt, kun je de taart de laatste 5 minuten op het bovenste rek bakken.

4. Serveren: Laat de cake na het bakken afkoelen in de vorm zodat de smaken goed combineren en de cake zijn vorm beter vasthoudt. Je kunt de cake bestrooien met poedersuiker of serveren met een bolletje vanille-ijs of slagroom. Het is zowel geschikt voor de afternoon tea als als dessert na het eten.

Veel plezier!

Tips:

  • Bakpapier: Om het gemakkelijker voor je te maken om het bakpapier in de cakevorm aan te passen, kun je het van tevoren helemaal inkrimpen en weer recht leggen.
  • De kruiden toevoegen: Je kunt een theelepel kaneel aan het deeg toevoegen, wat de smaak van de appels prachtig zal versterken en de taart een typisch herfstaroma zal geven. Een snufje nootmuskaat of peperkoekkruiden is ook geweldig voor een feestelijk tintje.
  • : Probeer eens een handvol gehakte walnoten, hazelnoten of amandelen aan het beslag toe te voegen. De noten geven de taart een knapperige textuur en een rijkere smaak. Je kunt ze ook vlak voor het bakken over het oppervlak strooien.
  • Rozijnen of gedroogd fruit: Als je van rozijnen of gedroogde veenbessen houdt, voeg ze dan toe aan het appelmengsel. Week ze van tevoren in heet water om ze sappiger te maken, of in rum voor een interessantere smaakervaring.
  • Vanille-extract: Als je van de smaak van vanille houdt, voeg dan een theelepel vanille-extract toe aan het beslag. Het zal het beslag geuriger en zoeter maken, wat geweldig past bij de appelsmaak.
  • Boter hagelslag: Voor een nog knapperiger oppervlak kun je de bovenkant van de cake vlak voor het bakken bestrooien met een kruimel van bloem, suiker en boter. Meng gewoon 50 g boter, 50 g suiker en 50 g halfgrof meel tot een kruimelig mengsel dat je gelijkmatig over het oppervlak strooit.
  • Ahornsiroop of : Vervang een deel van de suiker in het recept door ahornsiroop of honing. Dit geeft de taart een lekkere karamelsmaak en een subtiele zoetheid. Ahornsiroop gaat geweldig samen met appels en voegt een interessante smaak toe aan de taart.
Lees ook  Noten met chocoladecrème: het kerstsnoepje dat je dit jaar moet proberen

Deel dit fantastische recept met je vrienden! Ik weet zeker dat zij er ook van zullen genieten! Je kunt ook kijken op .

VIDEO GIDS:

Als jij ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek ook de groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *