Meer dan 40 beste kerstsnoeprecepten die niet op je tafel mogen ontbreken


Als Kerstmis nadert, wordt ons huis niet alleen gevuld met de geluiden van jingle bells en vrolijkheid, maar ook met de onweerstaanbare geur van kerstbaksels. De aanblik van een versierde boom en het gevoel van de warmte van thuis zijn perfect, maar het is de geur van koekjes die de magische kers op de taart met Kerstmis toevoegt.

We hebben een verzameling van 40+ kerstsnoeprecepten waar je meteen dol op zult zijn. Van traditionele Tsjechische klassiekers tot innovatieve traktaties, ze zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd om je door de feestdagen te leiden met een smaak die nog lang op je tong zal blijven hangen nadat de kerstversieringen zijn weggehaald.


Truffels met karamelcrème

Wat hebben we nodig?

Voor het deeg:

  • 200 g gewone bloem
  • 60 g poedersuiker
  • 60 g boter
  • 70 g gemalen walnoten
  • 2 eetlepels rum
  • 1 ei

Voor de karamelcrème:

  • 1 pakje karamelsalsa
  • 200 g boter

Voor de decoratie:


Honingsterren in witte chocolade

Wat hebben we nodig?

Voor het deeg:

  • 350 g gewone bloem
  • 140 g suiker
  • 80 g honing
  • 80 g boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zuiveringszout

Voor de vulling:

  • Eiwit-botercrème (recept hieronder)
  • Karamel salko

Voor de garnering:


Pudding karamelsnoepjes die je zullen betoveren

Wat we nodig hebben:

Voor het deeg:

  • 350 g gewone bloem
  • 160 g poedersuiker
  • 250 g boter
  • 1 pakje karamelpudding
  • Een beetje bakpoeder
  • 2 eierdooiers

Voor de karamelcrème:

Voor de karamel:

  • 80 g suiker
  • 60 ml room 33
  • 40 g boter

Om af te werken:


Probeer deze perfecte walnootovalen

Wat hebben we nodig?

Voor het deeg:

  • 300 g gewone bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 220 g boter
  • 1 eierdooier
  • 100 g gemalen walnoten

Voor de room:

  • Eiwit-botercrème (recept hieronder)

Om af te maken:

  • Chocolade voor glazuur
  • Hele walnoten voor garnering


Broodjes met amandelpudding

Wat we nodig hebben:

  • 220 g gewone bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 120 g boter
  • 2 eidooiers
  • 1 pakje amandelpudding
  • 2 eetlepels melk

Om af te maken:

  • Basterdsuiker gemengd met kaneel
  • Chocolade voor glazuur


Probeer dit jaar deze witte chocolade walnoot handschoenen

Wat we nodig hebben:

  • 300 g gewone bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 2 eierdooiers
  • 80 g gemalen walnoten
  • Lotuspasta
  • Boter (om mee te doen)

Om af te maken:


Cacao Linzer Koekjes

Wat hebben we nodig?

  • 150 g verzachte boter
  • 110 g poedersuiker
  • 3 eierdooiers
  • 190 g bloem
  • 40 g kwaliteitscacao
  • je favoriete jam (aalbes, abrikoos, aardbei, kers…)


Maan Linzer Koekjes

Wat hebben we nodig?

  • 250 g gewone bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g gemalen maanzaad
  • 200 g boter, Hera of Stella
  • 2 eierdooiers


Gedecoreerd linzer snoepgoed

Wat hebben we nodig?

  • 350 g gewone bloem
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g boter
  • 2 eidooiers


De beste linzer koekjes met jam

Wat hebben we nodig?

  • 210 g gewone bloem
  • 170 g boter (Hera)
  • 70 g poedersuiker
  • 1 vanillesuiker
  • 2 eidooiers
  • schil van een citroen


Linzer snoepjes met chocolade glazuur en pretzel

Wat we nodig hebben:

  • 350 g gewone bloem
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g boter
  • 2 eidooiers
  • chocolade voor het glazuur
  • pretzels


Kerst Snoep Bomen

Wat hebben we nodig?

  • 350 g gewone bloem
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g boter
  • 2 eidooiers
  • chocolade voor het glazuur


Margot sterren

Wat we nodig hebben:

  • 460 g gewone bloem
  • 300 g boter
  • 220 g poedersuiker
  • 4 eierdooiers
  • citroenzeste


Meer dan 40 beste kerstsnoeprecepten die niet op je tafel mogen ontbreken

Eenvoudige bereiding en onweerstaanbare smaak

Het grootste voordeel van no-bake balletjes is hun eenvoudige en snelle bereiding. De meeste recepten vereisen geen speciale kookvaardigheden of ingewikkelde procedures, waardoor ze zelfs ideaal zijn voor beginners in de keuken. Je hoeft alleen maar de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit te hebben, en je kunt beginnen met creëren. No-bake ballen bevatten ook vaak gezondere ingrediënten zoals noten, zaden of gedroogd fruit, waardoor ze een ideale manier zijn om een beetje voeding in je kersttraktaties te stoppen.

Lees ook  Gerookte rarásci zijn een uitstekende keuze voor wie van eenvoudige maar smakelijke gerechten houdt

Rumballetjes omhuld met kokos

Wat hebben we nodig?

  • 120 g poedersuiker
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g rozijnen
  • 30 g cacao bij voorkeur Nederlandse soort
  • 60 g gemalen kokos
  • 1 eiwit of je kunt 30 ml vruchtensap gebruiken
  • rum indien gewenst


Bonaparte balletjes

Wat we nodig hebben:

  • 200 g gemalen koekjes
  • 100 g gemalen noten
  • 100 g suikermeel
  • 100 g hera
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels rum
  • Chocolade koken (voor het glazuur)
  • Kokos of gemalen noten (om te strooien)


Ongebakken hazelnootballetjes

Wat we nodig hebben:

  • 250 g hazelnootwafels
  • gecondenseerde melk (hoeveelheid afhankelijk van de wafels)
  • geroosterde hazelnoten
  • Nutella
  • 200 g chocolade


Heerlijke balletjes die smaken naar Ferrero

Meer dan 40 beste kerstsnoeprecepten die niet op je tafel mogen ontbreken

Wat we nodig hebben:

  • 1 gezoete melk in blik (bij voorkeur Salko)
  • 200 g gemalen hazelnoten
  • 50 g gehakte hazelnoten
  • hele hazelnoten
  • 50 g gemalen babykoekjes (ongeveer een handvol)
  • kookchocolade + boter (chocoladelaag)
  • gehakte hazelnoten voor coating


Kokosnoot balletjes

Wat we nodig hebben:

  • 200 ml water
  • 400 g poedersuiker
  • 250 g boter
  • 400 g melkpoeder
  • 200 g geraspte kokos
  • amandelen in de balletjes
  • kokos om de balletjes te coaten


Ongebakken kokos van drie ingrediënten

Wat we nodig hebben:

  • 2 kopjes geraspte kokos
  • ¾ kop gezoete gecondenseerde melk (Salka)
  • Melkchocolade of pure chocolade voor de coating (150 g)


Bananenballetjes omhuld met kokos

Wat we nodig hebben:

  • compote kersen
  • 4 bananen
  • 400 g BeBe koekjes
  • 50 g geraspte kokos


Daarom hebben we 7 van onze favoriete kerststolrecepten voor je uitgezocht, zodat je iets nieuws kunt proberen of terug kunt gaan naar de traditionele recepten waar je voorouders dol op waren.

Zie ook:


Notenbuizen: mals, delicaat en rijk gevuld

Wat we nodig hebben:

  • 350 g gewone bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 1 ei
  • 70 g gemalen noten (bijv. walnoten)
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel rum


Kerstkokers – cacao en light

Wat hebben we nodig?

  • 350 g gewone bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 70 g gemalen noten
  • 180 g boter
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel cacao


Luchtige tubes gevuld met lekkere room

Wat hebben we nodig?

  • 200 g harde bloem
  • 60 g poedersuiker
  • 70 g gemalen walnoten
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels rum
  • 1 ei


Amandel buisjes

Wat hebben we nodig?

  • 160 g melkpoeder
  • 140 g poedersuiker
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel amandelaroma
  • 2 eiwitten


Donkere tubes gevuld met lekkere room

Wat we nodig hebben:

  • 200 g harde bloem
  • 60 g poedersuiker
  • 70 g gemalen walnoten
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels rum
  • 1 ei
  • cacao


Honingbuizen

Wat hebben we nodig?

  • 250 g gewone bloem
  • 90 g poedersuiker
  • 50 g boter
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels melk
  • chocolade en room om af te maken


Noten-chocolade no-bake tubes

Wat we nodig hebben:

  • 75 g gemalen koekjes
  • 75 g gemalen noten
  • 75 g gemalen suiker
  • 1 ei en 1 eetlepel cacao


In het artikel van vandaag presenteren we 7 populaire kerstsnoeprecepten waarin walnoten een belangrijke rol spelen.

Recepten voor de beste


Hazelnoot honingbloemen met een vleugje kaneel

Wat we nodig hebben:

  • 160 g gewone bloem
  • 80 g poedersuiker
  • 120 g boter
  • 60 g gemalen noten (bij voorkeur walnoten of hazelnoten)
  • 1 eetlepel honing
  • Een snufje kaneel
Lees ook  Tip voor een geweldig bijgerecht - Gebakken aardappelen met spek!


Notenbuizen: mals, delicaat en rijk gevuld

Wat we nodig hebben:

  • 350 g gewone bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 1 ei
  • 70 g gemalen noten (bijv. walnoten)
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel rum


Koffiebonen.

Wat hebben we nodig?

  • 150 g poedersuiker
  • 49 g boter
  • 50 g cacao
  • 1/4 theelepel gemalen koffie
  • 20 g gemalen walnoten
  • 40 g gemalen koekjes


Parijse broodjes met chocoladeglazuur

Wat we nodig hebben:

  • 20 dkg suikerbloem
  • 18 kg noten
  • 6 dkg paneermeel
  • 1 eetlepel grove bloem
  • 2 eieren


Ierse klavertjes vier

Wat we nodig hebben:

  • 200 g gewone bloem
  • 70 g poedersuiker
  • 150 g boter
  • 10 g cacao
  • 40 g gemalen walnoten
  • 1 eierdooier


Custard knoedels:

Wat we nodig hebben:

  • 300 g gewone bloem
  • 120 g poedersuiker
  • 240 g boter
  • 120 g gemalen walnoten


Izidor cupcakes

Wat we nodig hebben:

  • 210 g gewone bloem
  • 70 g poedersuiker
  • 140 g boter
  • 20 g cacao
  • 40 g gemalen noten


Of je nu op zoek bent naar beproefde recepten die de ziel strelen of naar nieuwe inspiratie om je feesttafel op te fleuren, wij hebben een verzameling samengesteld met een favoriet voor iedereen.


Kokosbroodjes.

Wat we nodig hebben:

Deeg:

  • 180 g gewone bloem
  • 100g suikermeel
  • 115g Hera (of ander vet)
  • 125 g geraspte kokos
  • 1 klein ei

Room:

  • 1 zakje kokosnoot custard poeder
  • 350 ml melk
  • Suiker naar smaak
  • 100 g boter
  • Kokos als topping


Parijse broodjes: voor liefhebbers van fijn gebak

Wat hebben we nodig?

Deeg:

  • 5 eiwitten
  • 350 g suikerbloem
  • 180 g gemalen noten
  • 1 eetlepel halfgrof meel
  • Bakpoeder (op de punt van een mes)

Vulling:

  • 5 eierdooiers
  • 300 g suikermeel
  • 50 g boter
  • 1 el rum
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 vanillesuiker

Glazuur:

  • 200 g kookchocolade
  • 70 g gestold vet


Broodjes – Kerstsnoepjes

Wat hebben we nodig?

  • 300 g gewone bloem
  • 40 g poedersuiker
  • 100 g gemalen walnoten
  • 200g boter
  • 2 eidooiers
  • citroenzeste


Cacaorolletjes

Wat we nodig hebben:

  • 370 g gewone bloem
  • 200 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g zeer fijn gemalen noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacao


Knapperige gevulde broodjes – Kerstsnoepjes

Wat hebben we nodig?

Voor het deeg:

  • 250 g gewone bloem
  • 80 g poedersuiker
  • 120 g boter
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel slagroom 33%
  • Op de punt van een mes bakpoeder
  • Citroenzeste

Room:

  • Boter:
  • Basterdsuiker
  • Cacao (voor de donkere versie)


Vanillebroodjes met kokos om niet alleen voor kerst te maken

Wat hebben we nodig?

  • 250 g gewone bloem
  • 200 g boter
  • 100 g kokos
  • 50 g poedersuiker
  • 2 el rum – je kunt meer toevoegen

Voor de coating:

  • bloemsuiker
  • vanillesuiker


Tweekleurige zandkorstbroodjes

Wat we nodig hebben:

  • 300 g gewone bloem
  • 80 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel cacao

Voor de coating:

  • 8 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker


Conclusie:

Zoals een scheutje kaneel in glühwein, zijn deze recepten een vleugje vreugde op je kersttafel. Of je nu kiest voor klassieke linzer koekjes, geurige vanillebroodjes of experimentele pralines, houd in gedachten dat elk koekje een beetje kerstmagie met zich meedraagt. Geniet van deze zoete ervaring en deel de vreugde van het bakken en proeven met familie en vrienden. Met onze verzameling van 30+ kerstsnoeprecepten zal deze feestdagen niet alleen een tijd van rust zijn, maar ook een eindeloze verkenning van smaken waar je ongetwijfeld van zult houden. Vrolijk kerstfeest en moge elke hap je vreugde brengen zoals de aanblik van de eerste sneeuw.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *