Als Kerstmis nadert, wordt ons huis niet alleen gevuld met de geluiden van jingle bells en vrolijkheid, maar ook met de onweerstaanbare geur van kerstbaksels. De aanblik van een versierde boom en het gevoel van de warmte van thuis zijn perfect, maar het is de geur van koekjes die de magische kers op de taart met Kerstmis toevoegt.
We hebben een verzameling van 40+ kerstsnoeprecepten waar je meteen dol op zult zijn. Van traditionele Tsjechische klassiekers tot innovatieve traktaties, ze zijn stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd om je door de feestdagen te leiden met een smaak die nog lang op je tong zal blijven hangen nadat de kerstversieringen zijn weggehaald.
Truffels met karamelcrème
Wat hebben we nodig?
Voor het deeg:
- 200 g gewone bloem
- 60 g poedersuiker
- 60 g boter
- 70 g gemalen walnoten
- 2 eetlepels rum
- 1 ei
Voor de karamelcrème:
- 1 pakje karamelsalsa
- 200 g boter
Voor de decoratie:
Honingsterren in witte chocolade
Wat hebben we nodig?
Voor het deeg:
- 350 g gewone bloem
- 140 g suiker
- 80 g honing
- 80 g boter
- 2 eieren
- 1 theelepel zuiveringszout
Voor de vulling:
- Eiwit-botercrème (recept hieronder)
- Karamel salko
Voor de garnering:
Pudding karamelsnoepjes die je zullen betoveren
Wat we nodig hebben:
Voor het deeg:
- 350 g gewone bloem
- 160 g poedersuiker
- 250 g boter
- 1 pakje karamelpudding
- Een beetje bakpoeder
- 2 eierdooiers
Voor de karamelcrème:
Voor de karamel:
- 80 g suiker
- 60 ml room 33
- 40 g boter
Om af te werken:
Probeer deze perfecte walnootovalen
Wat hebben we nodig?
Voor het deeg:
- 300 g gewone bloem
- 100 g poedersuiker
- 220 g boter
- 1 eierdooier
- 100 g gemalen walnoten
Voor de room:
- Eiwit-botercrème (recept hieronder)
Om af te maken:
- Chocolade voor glazuur
- Hele walnoten voor garnering
Broodjes met amandelpudding
Wat we nodig hebben:
- 220 g gewone bloem
- 100 g poedersuiker
- 120 g boter
- 2 eidooiers
- 1 pakje amandelpudding
- 2 eetlepels melk
Om af te maken:
- Basterdsuiker gemengd met kaneel
- Chocolade voor glazuur
Probeer dit jaar deze witte chocolade walnoot handschoenen
Wat we nodig hebben:
- 300 g gewone bloem
- 100 g poedersuiker
- 200 g boter
- 2 eierdooiers
- 80 g gemalen walnoten
- Lotuspasta
- Boter (om mee te doen)
Om af te maken:
Cacao Linzer Koekjes
Wat hebben we nodig?
- 150 g verzachte boter
- 110 g poedersuiker
- 3 eierdooiers
- 190 g bloem
- 40 g kwaliteitscacao
- je favoriete jam (aalbes, abrikoos, aardbei, kers…)
Maan Linzer Koekjes
Wat hebben we nodig?
- 250 g gewone bloem
- 100 g poedersuiker
- 100 g gemalen maanzaad
- 200 g boter, Hera of Stella
- 2 eierdooiers
Gedecoreerd linzer snoepgoed
Wat hebben we nodig?
- 350 g gewone bloem
- 120 g poedersuiker
- 250 g boter
- 2 eidooiers
De beste linzer koekjes met jam
Wat hebben we nodig?
- 210 g gewone bloem
- 170 g boter (Hera)
- 70 g poedersuiker
- 1 vanillesuiker
- 2 eidooiers
- schil van een citroen
Linzer snoepjes met chocolade glazuur en pretzel
Wat we nodig hebben:
- 350 g gewone bloem
- 120 g poedersuiker
- 250 g boter
- 2 eidooiers
- chocolade voor het glazuur
- pretzels
Kerst Snoep Bomen
Wat hebben we nodig?
- 350 g gewone bloem
- 120 g poedersuiker
- 250 g boter
- 2 eidooiers
- chocolade voor het glazuur
Margot sterren
Wat we nodig hebben:
- 460 g gewone bloem
- 300 g boter
- 220 g poedersuiker
- 4 eierdooiers
- citroenzeste
Eenvoudige bereiding en onweerstaanbare smaak
Het grootste voordeel van no-bake balletjes is hun eenvoudige en snelle bereiding. De meeste recepten vereisen geen speciale kookvaardigheden of ingewikkelde procedures, waardoor ze zelfs ideaal zijn voor beginners in de keuken. Je hoeft alleen maar de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit te hebben, en je kunt beginnen met creëren. No-bake ballen bevatten ook vaak gezondere ingrediënten zoals noten, zaden of gedroogd fruit, waardoor ze een ideale manier zijn om een beetje voeding in je kersttraktaties te stoppen.
Rumballetjes omhuld met kokos
Wat hebben we nodig?
- 120 g poedersuiker
- 40 g boter op kamertemperatuur
- 50 g rozijnen
- 30 g cacao bij voorkeur Nederlandse soort
- 60 g gemalen kokos
- 1 eiwit of je kunt 30 ml vruchtensap gebruiken
- rum indien gewenst
Bonaparte balletjes
Wat we nodig hebben:
- 200 g gemalen koekjes
- 100 g gemalen noten
- 100 g suikermeel
- 100 g hera
- 1 eetlepel cacao
- 1 eiwit
- 2 eetlepels rum
- Chocolade koken (voor het glazuur)
- Kokos of gemalen noten (om te strooien)
Ongebakken hazelnootballetjes
Wat we nodig hebben:
- 250 g hazelnootwafels
- gecondenseerde melk (hoeveelheid afhankelijk van de wafels)
- geroosterde hazelnoten
- Nutella
- 200 g chocolade
Heerlijke balletjes die smaken naar Ferrero
Wat we nodig hebben:
- 1 gezoete melk in blik (bij voorkeur Salko)
- 200 g gemalen hazelnoten
- 50 g gehakte hazelnoten
- hele hazelnoten
- 50 g gemalen babykoekjes (ongeveer een handvol)
- kookchocolade + boter (chocoladelaag)
- gehakte hazelnoten voor coating
Kokosnoot balletjes
Wat we nodig hebben:
- 200 ml water
- 400 g poedersuiker
- 250 g boter
- 400 g melkpoeder
- 200 g geraspte kokos
- amandelen in de balletjes
- kokos om de balletjes te coaten
Ongebakken kokos van drie ingrediënten
Wat we nodig hebben:
- 2 kopjes geraspte kokos
- ¾ kop gezoete gecondenseerde melk (Salka)
- Melkchocolade of pure chocolade voor de coating (150 g)
Bananenballetjes omhuld met kokos
Wat we nodig hebben:
- compote kersen
- 4 bananen
- 400 g BeBe koekjes
- 50 g geraspte kokos
Daarom hebben we 7 van onze favoriete kerststolrecepten voor je uitgezocht, zodat je iets nieuws kunt proberen of terug kunt gaan naar de traditionele recepten waar je voorouders dol op waren.
Zie ook:
Notenbuizen: mals, delicaat en rijk gevuld
Wat we nodig hebben:
- 350 g gewone bloem
- 150 g poedersuiker
- 200 g boter
- 1 ei
- 70 g gemalen noten (bijv. walnoten)
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel rum
Kerstkokers – cacao en light
Wat hebben we nodig?
- 350 g gewone bloem
- 150 g poedersuiker
- 70 g gemalen noten
- 180 g boter
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel cacao
Luchtige tubes gevuld met lekkere room
Wat hebben we nodig?
- 200 g harde bloem
- 60 g poedersuiker
- 70 g gemalen walnoten
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels rum
- 1 ei
Amandel buisjes
Wat hebben we nodig?
- 160 g melkpoeder
- 140 g poedersuiker
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel amandelaroma
- 2 eiwitten
Donkere tubes gevuld met lekkere room
Wat we nodig hebben:
- 200 g harde bloem
- 60 g poedersuiker
- 70 g gemalen walnoten
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels rum
- 1 ei
- cacao
Honingbuizen
Wat hebben we nodig?
- 250 g gewone bloem
- 90 g poedersuiker
- 50 g boter
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels melk
- chocolade en room om af te maken
Noten-chocolade no-bake tubes
Wat we nodig hebben:
- 75 g gemalen koekjes
- 75 g gemalen noten
- 75 g gemalen suiker
- 1 ei en 1 eetlepel cacao
In het artikel van vandaag presenteren we 7 populaire kerstsnoeprecepten waarin walnoten een belangrijke rol spelen.
Recepten voor de beste
Hazelnoot honingbloemen met een vleugje kaneel
Wat we nodig hebben:
- 160 g gewone bloem
- 80 g poedersuiker
- 120 g boter
- 60 g gemalen noten (bij voorkeur walnoten of hazelnoten)
- 1 eetlepel honing
- Een snufje kaneel
Notenbuizen: mals, delicaat en rijk gevuld
Wat we nodig hebben:
- 350 g gewone bloem
- 150 g poedersuiker
- 200 g boter
- 1 ei
- 70 g gemalen noten (bijv. walnoten)
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel rum
Koffiebonen.
Wat hebben we nodig?
- 150 g poedersuiker
- 49 g boter
- 50 g cacao
- 1/4 theelepel gemalen koffie
- 20 g gemalen walnoten
- 40 g gemalen koekjes
Parijse broodjes met chocoladeglazuur
Wat we nodig hebben:
- 20 dkg suikerbloem
- 18 kg noten
- 6 dkg paneermeel
- 1 eetlepel grove bloem
- 2 eieren
Ierse klavertjes vier
Wat we nodig hebben:
- 200 g gewone bloem
- 70 g poedersuiker
- 150 g boter
- 10 g cacao
- 40 g gemalen walnoten
- 1 eierdooier
Custard knoedels:
Wat we nodig hebben:
- 300 g gewone bloem
- 120 g poedersuiker
- 240 g boter
- 120 g gemalen walnoten
Izidor cupcakes
Wat we nodig hebben:
- 210 g gewone bloem
- 70 g poedersuiker
- 140 g boter
- 20 g cacao
- 40 g gemalen noten
Of je nu op zoek bent naar beproefde recepten die de ziel strelen of naar nieuwe inspiratie om je feesttafel op te fleuren, wij hebben een verzameling samengesteld met een favoriet voor iedereen.
Kokosbroodjes.
Wat we nodig hebben:
Deeg:
- 180 g gewone bloem
- 100g suikermeel
- 115g Hera (of ander vet)
- 125 g geraspte kokos
- 1 klein ei
Room:
- 1 zakje kokosnoot custard poeder
- 350 ml melk
- Suiker naar smaak
- 100 g boter
- Kokos als topping
Parijse broodjes: voor liefhebbers van fijn gebak
Wat hebben we nodig?
Deeg:
- 5 eiwitten
- 350 g suikerbloem
- 180 g gemalen noten
- 1 eetlepel halfgrof meel
- Bakpoeder (op de punt van een mes)
Vulling:
- 5 eierdooiers
- 300 g suikermeel
- 50 g boter
- 1 el rum
- 2 eetlepels cacao
- 1 vanillesuiker
Glazuur:
- 200 g kookchocolade
- 70 g gestold vet
Broodjes – Kerstsnoepjes
Wat hebben we nodig?
- 300 g gewone bloem
- 40 g poedersuiker
- 100 g gemalen walnoten
- 200g boter
- 2 eidooiers
- citroenzeste
Cacaorolletjes
Wat we nodig hebben:
- 370 g gewone bloem
- 200 g boter
- 100 g poedersuiker
- 100 g zeer fijn gemalen noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
- 1 ei
- 2 eetlepels cacao
Knapperige gevulde broodjes – Kerstsnoepjes
Wat hebben we nodig?
Voor het deeg:
- 250 g gewone bloem
- 80 g poedersuiker
- 120 g boter
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel slagroom 33%
- Op de punt van een mes bakpoeder
- Citroenzeste
Room:
- Boter:
- Basterdsuiker
- Cacao (voor de donkere versie)
Vanillebroodjes met kokos om niet alleen voor kerst te maken
Wat hebben we nodig?
- 250 g gewone bloem
- 200 g boter
- 100 g kokos
- 50 g poedersuiker
- 2 el rum – je kunt meer toevoegen
Voor de coating:
- bloemsuiker
- vanillesuiker
Tweekleurige zandkorstbroodjes
Wat we nodig hebben:
- 300 g gewone bloem
- 80 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g boter
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel cacao
Voor de coating:
- 8 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Conclusie:
Zoals een scheutje kaneel in glühwein, zijn deze recepten een vleugje vreugde op je kersttafel. Of je nu kiest voor klassieke linzer koekjes, geurige vanillebroodjes of experimentele pralines, houd in gedachten dat elk koekje een beetje kerstmagie met zich meedraagt. Geniet van deze zoete ervaring en deel de vreugde van het bakken en proeven met familie en vrienden. Met onze verzameling van 30+ kerstsnoeprecepten zal deze feestdagen niet alleen een tijd van rust zijn, maar ook een eindeloze verkenning van smaken waar je ongetwijfeld van zult houden. Vrolijk kerstfeest en moge elke hap je vreugde brengen zoals de aanblik van de eerste sneeuw.