Maak heerlijke zigeunerschnitzels – het perfecte recept voor de lunch

Zigeunerschnitzels zijn een traditionele specialiteit vol smaak en knapperigheid. Dit gerecht wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende kruidigheid en knapperige korst, die het sappige en malse vlees omhult. Als je zin hebt in een onweerstaanbare combinatie van kruiden en heerlijk vlees, dan is zigeunerschnitzel precies wat je zoekt.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips voor hartig eten vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten met !

Zigeunerkoteletten

Wat we nodig hebben:

  • 400 g (in noedels gesneden)
  • 4 eieren
  • 3-4 middelgrote uien (doormidden gesneden)
  • 4 eetlepels aardappelmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olie om te bakken
Lees ook  Deze heerlijke bladerdeegrondjes zijn gevuld met smakelijke tomaat, mozzarella en oregano.

Bijlage:

  • nieuwe aardappelen
  • boter
  • Bieslook
  • verse groenten

Hoe gaan we te werk?

1. Meng in een kom , eieren, gesnipperde ui, aardappelmeel, zout, peper, gemalen peper, kerriepoeder en sojasaus. Meng grondig om alle ingrediënten te combineren.

2. Kook ondertussen de nieuwe in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze dan af en wrijf ze in met boter. Voeg de verse bieslook toe en roer.

Lees ook  Hier is een handige tip: je kunt de oven schoonmaken met een drankje dat je al in huis hebt.

3. Voeg olie toe aan de hete teflonpan en schep er schepjes van het bereide kipmengsel in. Verdeel ze in kleine plakjes en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Je kunt de afgewerkte zigeunerschnitzels serveren met nieuwe aardappelen met boter en verse groenten als bijgerecht. Bestrooi met meer verse bieslook voor een extra smaakbeleving.

Eet smakelijk!

Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *