Maak deze perfecte appelmuffins waar kinderen en volwassenen dol op zullen zijn

Op zoek naar een lekkernij voor bij de koffie op zondag? Wil je iets nieuws proberen? In dat geval ben je hier aan het juiste adres! Vandaag gaan we samen de perfecte aromatische appelmuffins met witte yoghurt en abrikozenjam maken.

Met één hap word je meteen getransporteerd naar een wereld van verrukking die je niet meer wilt verlaten! Deze traktatie is ook een geweldige tip voor een weekendontbijt op bed dat zeker in de smaak zal vallen bij elk lid van je gezin.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips vindt.


Deel dit fantastische recept met je vrienden! Ik weet zeker dat zij er ook van zullen genieten! Je kunt ook kijken op .

Appelmuffins met witte yoghurt en abrikozenjam

Wat hebben we nodig?

Vulling:

  • 2 appels
  • 2 eetlepels suiker
  • gemalen kaneel – naar smaak
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
Lees ook  Sappig varkensvlees met luxe saus en frietjes

Deeg:

  • 100 g suiker
  • geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 125 g
  • 50 ml citroensap
  • 100 ml plantaardige olie
  • 200 g bloem + 8 g bakpoeder

Voor versieren en bestrooien:


Hoe te werk te gaan:

1. Titel: Doe je appels in blokjes in een pan, voeg suiker toe, breng op smaak met gemalen kaneel en voeg een klontje boter toe – meng en breng op smaak met abrikozenjam. Kook op een laag vuur tot ze zacht zijn. Breng de vulling over op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Deeg: Doe de suiker in een kom en roer de geraspte citroenschil van 1 citroen erdoor – meng met een lepel. Breek vervolgens het ei, voeg een snufje zout toe, giet de witte yoghurt erbij en giet het citroensap erbij – blijf mixen.

Lees ook  Een rasterdessert vol noten dat heerlijk is bij een kopje koffie in de namiddag!

3. Voeg vervolgens de plantaardige olie toe aan de kom en giet de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij – meng goed tot een gladde massa.

4. Bereid een muffinvorm voor met cupcakes en schep het gladde beslag gelijkmatig over de gekoelde appelvulling.

5. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin en knapperig zijn.

6. Bestrooi na het bakken met gezeefde poedersuiker en serveer met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede zoete smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *