Kippendijen in pikante saus met basmatirijst, rozijnen en kikkererwten – een exotische delicatesse voor elke dag

Dit recept voor kippendijen in pikante saus met basmatirijst, rozijnen en kikkererwten is perfect voor alle liefhebbers van exotische smaken. De combinatie van sappig vlees, milde kruidigheid en zoete rozijnen creëert een onweerstaanbare harmonie van smaken waar je dol op zult zijn. De bereiding is eenvoudig, maar brengt toch een geweldige sfeer op tafel vol aroma’s en smaken die je meevoeren naar exotische oorden. Dit gerecht is perfect voor zowel een snelle lunch als een uitzonderlijk diner dat zelfs de meest veeleisende gasten zal verrassen.

Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag geweldige tips voor hartig eten vindt.


Laat je inspireren door meer unieke recepten met !

Kippendijen in pikante saus met basmatirijst, rozijnen en kikkererwten

Wat we nodig hebben:

  • 1 hele kip ()
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel kruidnagel
  • heet water – zoveel als nodig
  • 1 grote rode ui (150 g)
  • 1 tomaat (120 g)
  • 1 eetlepel knoflook (15 g)
  • hete peper – naar smaak (optioneel)
  • 1 eetlepel zout
  • 2 kopjes langkorrelige basmatirijst (500 g)

Saus:

  • 1 ui
  • 1/2 kopje rozijnen (100 g)
  • 1 kop gekookte kikkererwten (200 g)
  • snufje zout
  • 3 kopjes kippenbouillon
Lees ook  Hier is een handige tip: je kunt de oven schoonmaken met een drankje dat je al in huis hebt.

Kruidenmix:

  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Hoe te werk gaan:

1. Giet plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur en leg de versnipperde kip (kippendijen) erin – roer en bak tot ze aan elke kant goudbruin zijn. Voeg vervolgens de kaneelstokjes, laurierblaadjes, komijn, koriander, zwarte peperkorrels, kardemom en kruidnagel toe aan de pan.

2. Voeg vervolgens de gesnipperde rode ui, tomaat, knoflook, hete pepers (optioneel) toe en breng op smaak met zout – roer goed en kook samen. Giet vervolgens het hete water over de ingrediënten zodat ze bedekt zijn en dek de pan af met een deksel – laat 30 minuten koken op laag vuur.

3. Spoel in een kom de langkorrelige basmatirijst af en laat deze 30 minuten in water weken en daarna uitlekken.

4. Doe 1/2 kaneel en 1 theelepel kardemom in een kruidenmolen, voeg dan de komijn en gemalen zwarte peper toe – maal alles fijn en zet apart.

5. Zodra de kippendijen gaar zijn, haal je het vlees uit de pan, zeef je de bouillon in een kom en dek je het vlees af met folie om het warm te houden.

Lees ook  Probeer deze vanille custardcrème die in veel desserts kan worden gebruikt

6. Saus: Verhit in een aparte pan of wok de plantaardige olie en voeg de fijngesneden ui toe en bak deze op een laag vuur goudbruin. Roer vervolgens de rozijnen en de gekookte kikkererwten erdoor en roer nog een keer. Breng op smaak met 1/2 van de gemalen specerijen en voeg een snufje zout toe.

7. Roer vervolgens de basmatirijst in de pan en giet er de gezeefde heldere kippenbouillon bij – kook samen op laag vuur tot de saus is ingekookt. Doe dan de gekookte kippendijen in een kom en bestrooi met de andere 1/2 van de gemalen specerijen. Dek de pan af met een deksel en laat 25 minuten op laag vuur koken.

8. Klaar! Serveer met liefde, veel smaak en gratie.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebookgroep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *