Kauwbare kaneelslakken met roomkaasglazuur – een zoete traktatie voor het hele gezin

Geniet van een zoete traktatie met deze zachte kaneelslakken met een heerlijke topping van kwarktaart, perfect voor gezinstijd samen. Hun zachte deeg, geurige kaneelvulling en romige topping brengen je in de zoete hemel. Perfect voor weekendontbijtjes of koffietentjes in de namiddag. Zowel kinderen als volwassenen zullen dol zijn op dit recept!

Bezoek ook onze Facebook-groep, waar je elke dag leuke tips vindt.


Meer fantastische recepten met cottage cheese vind je hier -. .

Kauwbare kaneelslakken met roomkaasglazuur

Wat we nodig hebben:

Deeg:

  • 250 ml warme melk
  • 70 g suiker
  • 2,5 theelepels gedroogde gist (8 g)
  • 1 theelepel zout
  • 80 g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 525 g bloem

Overige:

  • Meel – om een schoon oppervlak af te stoffen
  • olie – om de kom in te vetten
  • boter – om de bakplaat in te vetten

Vulling:

  • 60 g verzachte boter
  • 1 theelepel bruine suiker + 2 theelepels gemalen kaneel

Glazuur:

  • 140 g kwark
  • 2-3 eetlepels poedersuiker
  • een paar eetlepels melk – naar behoefte

Hoe te werk te gaan:

1. Deeg: Giet eerst de warme melk in een kom, giet de suiker erbij en voeg de droge gist toe – meng met een garde en laat 5-10 minuten staan.

Lees ook  Als je merkt dat de dooier in het ei deze kleur heeft, is het een goed idee om te controleren of het om een kwaliteitshoen gaat.

2. Voeg vervolgens het zout toe aan de kom, giet de gesmolten boter erbij en kraak de eieren los – goed mengen. Roer de gezeefde bloem er in etappes door – roer met een spatel. Je kunt het deeg ook met de hand bewerken.

3. Bestuif een schoon oppervlak met bloem en leg het deeg, dat je met de hand tot een bal kneedt. Het deeg moet glad en heel zacht zijn.

4. Maak een met olie ingevette kom en leg er een bal deeg in, dek af met huishoudfolie en laat 60 minuten rijzen op een warme plek. Na 60 minuten moet je een pluizig, elastisch en glad deeg hebben.

5. Vervulling: Doe de bruine suiker in een kom en voeg de gemalen kaneel toe – roer.

6. Leg het gerezen deeg op een schoon, met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit met een deegroller van 50/30 cm, smeer er dan met je handen zachte boter overheen en bestrooi gelijkmatig met kaneelsuiker.

Lees ook  Margots - Kerstsnoepjes

7. Rol het deeg vervolgens tot een rol en plak het aan het einde aan elkaar. Snijd ze vervolgens in 15-16 stukken en leg ze netjes naast elkaar op een beboterde bakplaat. Bedek de bakplaat met huishoudfolie en laat ze 40 minuten rijzen op een warme plek.

8. Verwijder na 40 minuten de folie en bak ze in een voorverwarmde oven in 25-30 minuten op 180 °C goudbruin.

9. Poleva: Doe de roomkaas in een kom en voeg de poedersuiker toe – meng en voeg al mixend geleidelijk de melk toe – klop tot een gladde massa.

10. Bestrijk de slakken na het bakken met de bereide kwark en serveer ze met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


Als dit recept je aanspreekt, probeer dan zeker ook dit recept:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *