Ik voeg maar één ding toe aan de kip. De hele familie is verbaasd over hoe sappig het is!

Kip is een geweldige bron van eiwitten en licht verteerbaar, plus het bevat weinig vet. Als je kipfilets niet goed gaart, kan het vlees wat droog smaken. We laten je zien hoe je kippenvlees zo bereidt dat het sappig en mals is. Zelfs zonder de driedubbele coating smaakt het nog heerlijk.

Favoriete kippenkoteletten

Kipkoteletten zijn mals en sappig. Door de tri-coating blijft er meer vet in zitten en daarom is dat zo. Helaas betekent dit dat ze niet geschikt zijn voor een dieet gericht op afvallen. Het kan lastig zijn om een balans te vinden tussen weinig vet en een heerlijke smaak.
Een natuurlijk plakje kip zal nooit meer droog zijn, en je hoeft het gebrek aan sappigheid niet te compenseren door te bakken in vet of een dikke roomsaus. We laten je een eenvoudige bereiding zien waar je vast dol op zult zijn.

Lees ook  Heerlijke gefrituurde mini kaasballetjes met een pittige citroentwist en een fruitige jamvulling.

Kies kwaliteitsvlees

De eerste stap bij het bereiden van een sappig plakje kip is het kiezen van kwaliteitsvlees. Het is altijd het beste om verse kip te kopen, en als je kunt, ga dan voor biologisch. Vermijd bevroren stukken. Je kunt kippenborsten apart kopen of als hele kip, en je kunt ze in stukken snijden en gebruiken in andere soorten gerechten. Als je kipfilets niet in een marinade van olie wilt weken, probeer dan melk te gebruiken bij het koken.

Sauteren met melk

Als je de plakjes kip klaarmaakt, begin dan met sauteren zoals gewoonlijk en voeg dan de melk toe. Zet vervolgens het vuur lager en laat de plakjes sudderen met de melk. Je kunt het vlees licht kruiden en in bloem wentelen voordat je het bakt. Een andere optie is om de melk te mengen met de kruiden (behalve zout) en dan de plakjes kip aan de melkmarinade toe te voegen. Laat de kip twee uur marineren.

Lees ook  Probeer deze geweldige gebakken aardappelrolletjes met koriander en chilipeper, geserveerd met een heerlijk milde dressing!

Kefir marinade

Als je de plakjes kip marineert in kefir of witte yoghurt, krijgen ze een lekkere, lichtzure smaak. Je kunt aan de marinade verse kruiden toevoegen die je lekker vindt, geraspte knoflook of een snufje chilipeper en zoete paprika. De plakjes kip zijn ook heerlijk koud in salades, als snack voor onderweg of als borrelhapje voor gasten met verschillende dipsauzen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *