Voor liefhebbers van cheesecake hebben we een eenvoudige en onweerstaanbare cheesecake die iedereen lekker zal vinden. Met het recept uit youtube kun je een cheesecake maken zoals je nog nooit hebt gebakken. De bereiding is snel en het resultaat is zo verleidelijk dat de taart in een mum van tijd van tafel is verdwenen.
Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan zeker in onze Facebookgroep en bezoek de groep , waar je elke dag veel leuke recepten vindt.
Wat hebben we nodig?
- Een bakblik (rechthoekig of rond, 24 cm in diameter)
- Cottage cheese 1 kg
- Suiker 80 g
- Slagroom 600 ml
- Vanillesuiker 15 g
- Eieren 6 stuks
- Vanillepudding (poeder) 80 g
- Dessertkoekjes met kersenvulling (voor de bodem)
- Chocolade 150 g (voor glazuur)
- Slagroom 150 g (voor glazuur)
Hoe te werk gaan:
1) Meng in een kom , suiker, vanillepudding en slagroom. Klop alles tot een gladde massa.
2) Voeg de eieren toe en klop ze goed door het roomkaasmengsel.
3) Bekleed een bakvorm met bakpapier, verdeel de dessertkoekjes met de kersenvulling gelijkmatig over de bodem van de vorm en giet het custardmengsel erover.
4) Bak ongeveer 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
5) Smelt voor het glazuur de chocolade en slagroom in de magnetron of in een waterbad en roer met een garde tot er een glad glazuur ontstaat.
6) Giet het chocoladeglazuur over de afgewerkte cake en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Probeer ook eens:
Conclusie
Deze cheesecake met koekjes en chocoladeglazuur is perfect voor elke gelegenheid. Dankzij de eenvoudige bereiding en uitzonderlijke smaak zal het hele gezin er dol op zijn. Geniet van elke hap van deze fantastische taart.